Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Siamo tutti Greci


 

Κοντά σε αρκετούς φίλους Ευρωπαίους, που στην πορεία της κρίσης δήλωσαν αλληλεγγύη προς τη χώρα μας – π.χ. οι Γάλλοι που ζήτησαν πέρυσι την ελληνική ιθαγένεια ή οι 120  Γερμανοί  διανοούμενοι  που κατήγγειλαν προ μηνών την ιδεολογική κακομεταχείριση του Ελληνικού λαού - 112 Ιταλοί καλλιτέχνες (artisti italiani ) δηλώνουν κι αυτοί  «Είμαστε όλοι Έλληνες» και δωρίζουν  παράλληλα τα έργα τους προς πώληση στο (απειλούμενο…) Μουσείο Μπενάκη… Η έκθεση των έργων τους θα διαρκέσει από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

Η πρωτοβουλία του εικαστικού Renzogallo, της Dea Bedin, διευθύντριας του πολιτιστικού φορέα ArcoDiRab Project και της ιστορικού τέχνης Alice Rubbini, υιοθετήθηκε με ενθουσιασμό από τους Ιταλούς καλλιτέχνες που επιθυμούσαν να εκφράσουν, με τη δωρεά ενός έργου τους, την συμπαράστασή τους και την αναγνώριση της κοινής ιστορικής-πολιτιστικής μνήμης που συνδέει τους δύο λαούς∙ δύο λαούς της Μεσογείου που καθόρισαν την ουσιαστική δομή της Ευρώπης –φιλοσοφική, πολιτική, αισθητική– και συνδέθηκαν άρρηκτα με την ιστορική μνήμη των κατοίκων όλης της ηπείρου. Οι Ιταλοί διοργανωτές απευθύνθηκαν στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης για την οργανωτική υποστήριξη, το οποίο με τη σειρά του πρότεινε το Μουσείο Μπενάκη ως αποδέκτη της δωρεάς και της έμπρακτης, οικονομικής υποστήριξης που θέλησε να προσφέρει ο χώρος του πολιτισμού της γειτονικής χώρας.

Στην έκθεση συμμετέχουν καταξιωμένοι και νεότεροι καλλιτέχνες από όλη την Ιταλική επικράτεια. Μερικοί επέλεξαν κάποιο προϋπάρχον έργο τους, που να ανταποκρίνεται στον συμβολικό τίτλο Siamo tutti greci, ενώ άλλοι προτίμησαν να δημιουργήσουν ένα νέο έργο, ειδικά για την συγκεκριμένη έκθεση.

Σύμφωνα με την επιθυμία των συνδιοργανωτών, τα έργα θα διατίθενται στο κοινό προς πώληση τόσο κατά τη διάρκεια της έκθεσης όσο και μετά τη λήξη της μέσω του Πωλητηρίου του κτηρίου στην οδό Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης του Μουσείου Μπενάκη
«Δίνουμε μαζί τον παλμό»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΡΓΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου