Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Ο Πολυχώρος VAULT φιλοξενεί τον μονόλογο της Αγγελικής Τσαμπάζη «Εύθραυστον»

 

 

Από την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου  

κάθε 

Παρασκευή στις 21:00, 

έως 

τις 26 Ιανουαρίου 2024, 

για 

10 μόνο παραστάσεις

 

 

    Ο Πολυχώρος VAULT φιλοξενεί  τον μονόλογο της Αγγελικής Τσαμπάζη, «Εύθραυστον», σε σκηνοθετική επιμέλεια Ιωακείμ Κάσδαγλη, από την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή στις 21:00 έως τις 26 Ιανουαρίου 2024, για 10 μόνο παραστάσεις.

 

   Λίγα Λόγια για το έργο

  Ο μονόλογος «Εύθραυστον» της Αγγελικής Τσαμπάζη, είναι ένα πρωτότυπο κείμενο, το οποίο βασίζεται σε αυτοβιογραφικά στοιχεία της συγγραφέως και ερμηνεύτριας. 

    Ένα κείμενο, το οποίο γράφτηκε κυριολεκτικά πάνω σ΄ ένα κρεβάτι, για να παιχτεί πάνω σ΄αυτό. Όχι από άποψη, αλλά από ανάγκη. Γιατί δεν γινόταν αλλιώς… Η Αγγελική,  για μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής της, δεν μπορούσε να σταθεί πολλή ώρα όρθια, να περπατήσει, να μείνει καθιστή σε μια καρέκλα, λόγω του αυτοάνοσου  νοσήματος, των κινητικών προβλημάτων και του χρόνιου πόνου, που αυτό της προκάλεσε. Περνούσε ως επί το πλείστον το χρόνο της σ‘ ένα κρεβάτι. Έμαθε να ζει και να συνδιαλέγεται με τον υπόλοιπο κόσμο, μέσα από αυτήν τη συνθήκη. Ξαπλώνοντας κυριολεκτικά όπου και αν βρισκόταν. Αυτό που για τον υπόλοιπο κόσμο ήταν περίεργο, γι' αυτήν ήταν απολύτως φυσιολογικό. Μέσα από τα μάτια της , έπαψαν και οι γύρω της, να το βλέπουν πια περίεργο. 

    Οι φίλοι της τη φώναζαν "Φρίντα" .

    Σ΄ αυτόν τον μονόλογο η ηρωίδα, ως η παιδική φίλη της Φρίντα Κάλο, συναντιέται μαζί της σε μια φανταστική συνθήκη. Επάνω σε ένα κρεβάτι, αναμέτρηση "στα ίσα". Πρόσωπο με πρόσωπο. Αποζητώντας  τη βοήθεια της. Ξεγυμνώνοντας  η μία τη ψυχή της άλλης.  

   Με  ειλικρίνεια και  χιούμορ, το «Εύθραυστον» μιλά για το πως βιώνεται το κάθε τι, μέσα από τη ματιά  ενός ανθρώπου, που τίποτε γι΄ αυτόν δεν είναι δεδομένο. 

    Όταν η κατάσταση του πόνου γίνεται δεύτερη φύση, μπορεί η ανάγκη για ζωή και δημιουργία, να υπερβεί κάθε δυσκολία;

   Ο καθένας μας θα βρει τη δική του απάντηση  σ΄ αυτήν την παράσταση .

Ο μονόλογος «Εύθραυστον» απέσπασε το 3ο βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου του Χώρου Τέχνης και Πολιτισμού ΕύΠολις-art το 2018 και ανέβηκε στο Θέατρο Φούρνος τη σεζόν 2022-2023 και στη σκηνή του ΕύΠολις-art τη σεζόν 2018-2019 .

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Κείμενο: Αγγελική Τσαμπάζη

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ιωακείμ Κάσδαγλης

Εικαστική επιμέλεια – αφίσα παράστασης – φωτογραφίες: Αγγελική Σβορώνου

Φωτισμοί : Λάμπρος Κόκκινος

Βοηθός παραγωγής: Δημήτρης Παπαντωνίου

Σκηνοθεσία πρώτου ανεβάσματος (ΕύΠολις-art  το 2018) : Ιωάννα Μπακαλάκου

Παραγωγή: StarT Productions 

Ευχαριστίες: Κορνίζες Κ.& Α. Κυριακάκη Ο.Ε., Παναγιώτα Κοσκινά

 

Ερμηνεία: Αγγελική Τσαμπάζη 

 

Σύντομο Βιογραφικό

Η Αγγελική Τσαμπάζη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης “δήλος – Δήμητρα Χατούπη”. Έχει συμμετάσχει σε πολλά θεατρικά έργα ως ερμηνεύτρια και ως βοηθός σκηνοθέτη και έχει εργαστεί ως θεατρική παιδαγωγός. Το «Εύθραυστον» είναι η πρώτη της συγγραφική δουλειά.

 

Έγραψαν για την παράσταση:


Όσο παίζει το μικρασιάτικο τραγούδι «Θαλασσάκι μου» , το σκοτάδι έχει βυθίσει την σκηνή και η Αγγελική Τσαμπάζη ετοιμάζεται για τον μονόλογο της. Tο «Εύθραυστον» είναι ανθρώπινο, φωτίζει τις σχέσεις, τις καθημερινές μάχες με τον εαυτό μας, και ξεδιπλώνει τη μεταβαλλόμενη αυτοβιογραφική πραγματικότητα με έναν ιδιαίτερο τρόπο που σίγουρα δεν έχουμε συνηθίσει στη θεατρική σκηνή. Γύρω από ένα κρεβάτι που φιλοξενεί μόνο τα απαραίτητα, με απόλυτη ειλικρίνεια και χιούμορ παρουσιάζει τους αγώνες δύο γυναικών τόσο διαφορετικών αλλά και τόσο όμοιων. Μαριάννα Μανωλοπούλου, δημοσιογράφος (Athens Voice)

 

Αν υπάρχει μια παράσταση που μπορώ να δω ξανά και ξανά είναι αυτή της Αγγελικής Τσαμπάζη. Είναι αριστούργημα. Είναι συναρπαστικός ο τρόπος που ξεδιπλώνει τον εαυτό της, που εκτίθεται πάνω στη σκηνή, και σε μαγεύει. Επιπλέον είναι μια θαρραλέα πράξη. Η Αγγελική πήρε το «πρόβλημά της» και παίξανε παρέα στη σκηνή! Κι εγώ απλά έμεινα εκστασιασμένη να παρακολουθώ μια γενναία γυναίκα, μια εκπληκτική σκηνοθεσία παράλληλα, που δεν κουράζει το μάτι, τουναντίον δεν χορταίνεις να παρακολουθείς. Η παράσταση «Εύθραυστον» για μένα ήταν εμπειρία ζωής. Άλκηστη Ζαλοκώστα, δημοσιογράφος, δημιουργός του itsmyway.gr

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

 

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Κάθε Παρασκευή από 24 Νοεμβρίου 2023 έως 26 Ιανουαρίου 2024, στις 21:00

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70' (χωρίς διάλειμμα)

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Προπώληση: https://www.more.com/venues/polyxoros-vault/ 

Γενική είσοδος: 12 ευρώ 

Μειωμένο Εισιτήριο: 10 ευρώ (Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ /Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας) 

Ατέλειες: 8 ευρώ

 

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

 

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS 

FB Page: http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1  

Instagram: vault.theatre.plus (https://www.instagram.com/vault.theatre.plus/?hl=el)

Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες (11:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00)  : 213 0356472, 6951832070

Προπώληση viva.gr https://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/ 

Email: vaultvotanikos@gmail.com    

 

 


-- Ευχαριστούμε -

 

Πολυχώρος VAULT Theatre Plus
Μελενίκου 26, Βοτανικός
Τηλ.: 213 0356472 

κιν: 6945993870

email: vaulttheatre.gr@gmail.com

          vaultvotanikos@gmail.com

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου