Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με την Ολυμπιονίκη Νίκη Μπακογιάννη

 

 

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου έλα να κουβεντιάσουμε με την Ολυμπιονίκη Νίκη Μπακογιάννη για τον αθλητισμό και το περιβάλλον. Ένα θέμα που απορείς πώς το ταίριαξε, αλλά όσο το σκέφτεσαι επίμονα βλέπεις ένα νήμα να ενώνει τα στοιχεία αυτά τόσο καθαρά που δε μπορείς πια να τα σκεφτείς χωριστά. Το νήμα αυτό θα το κόψουμε μαζί με την Ολυμπιονίκη Νίκη Μπακογιάννη, που μας έκανε περήφανους πριν από το φωτεινό 2004. Την αθλήτρια στίβου, που αγωνιζόταν στο άλμα εις ύψος και κατέκτησε το 1996 το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, με επίδοση 2,03μ. Δεν τη θυμόμουν την επίδοση ακριβώς. Αλλά θυμάμαι το πόσο περήφανοι νιώσαμε. Θυμάμαι να διαβάζουμε στα πρωτοσέλιδα πώς η Νίκη Μπακογιάννη «ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ της», «ξεπέρασε τις προσδοκίες», «ξεπέρασε τον εαυτό της». Θυμάμαι να πιστεύουμε με ενθουσιασμό σε όσα πολλά, πολύτιμα και υγιή αληθινά εκπροσωπεί ο αθλητισμός.

 

Η Νίκη Μπακογιάννη, αυτή η σπουδαία αθλήτρια και γυναίκα, δε σταμάτησε να βάζει πιο ψηλά τον πήχη.

Γνωριζόμαστε μέσα από όσα σκέφτηκε, πλησίασε, κατάφερε μετά τα μετάλλια και τις αθλητικές επιδόσεις. Μιλάει για το ενδιαφέρον της για την ηθική φιλοσοφία, τη διαπραγμάτευση, το σύμπαν, το περιβάλλον. Στο τελευταίο στεκόμαστε γιατί διάλεξε και εκείνη να σταθεί με ουσία. Πώς επηρεάζει ο αθλητισμός το περιβάλλον; Οι εγκαταστάσεις, οι επιλογές, οι μετακινήσεις. Πώς επηρεάζει το περιβάλλον τον αθλητισμό; Η κλιματική αλλαγή, οι περιβαλλοντικές καταστροφές, η τεχνολογία. Πώς ξεκινάει αυτή η σύνδεση από τα αρχαία χρόνια και φτάνει στο δικό μας μέλλον; Μιλάμε για βιοποικιλότητα, μελίσσια σε αθλητικές εγκαταστάσεις, τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

 

Μα πώς; Μα πώς όχι; Αφού θα κουβεντιάσουμε με μια αργυρή Ολυμπιονίκη στο άλμα εις ύψος. Μόνο ψηλά θα μας πάει η συνάντηση αυτή! Έλα να την ζήσουμε μαζί.

 

Με εκτίμηση,
Νικολέττα Λέκκα

 

Ενδιαφέρεσαι να είσαι ένας από τους δέκα συνομιλητές στη συνάντηση με τη Νίκη Μπακογιάννη; 

 

Μάθε πώς μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή, μέχρι την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, εδώ:

 

https://www.namougellas.com/page.aspx?s=%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7&Id=55&Mid=319

 

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου θα ενημερωθούν οι δέκα συνδρομητές που θα κληρωθούν να συμμετέχουν στη συνάντηση. 

 

Για όποιον κληρωθεί και δεν μπορεί να παρευρεθεί διά ζώσης στην Πλάκα, υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω zoom. 

 

Θέμα συνάντησης: «Πώς συνδυάζεται ο αθλητισμός με το περιβάλλον; Δεν πάει κανενός το μυαλό».
Ημερομηνία συνάντησης: Κυριακή 3 Δεκεμβρίου
Ώρα συνάντησης: 18:00-20:00
Τόπος συνάντησης: Πλάκα (Αθήνα) και μέσω τηλεδιάσκεψης για όσους δε μπορούν να παρευρεθούν ζωντανά.

 

Να Μου Γελλάς: Το στέκι που έχεις μαζί σου παντού, έγινε πια η παρέα σου όπου κι αν πας.

 

 

 

        Προβολή - επικοινωνία ArtsPR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου