Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Ζήσης Παπαθανασίου : Σεξ: Κάνε μου λάικ!...

 

 


Η σεξουαλικότητα στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας

Σελίδες: 222, Τιμή: 18

ISBN: 978-618-86854-0-6

Εκδόσεις Athenian Science Publisher

 

 

Μια επανάσταση συντελείται στις αντιλήψεις των ανθρώπων αλλά και των ειδικών στο χώρο της σεξουαλικότητας, στις ημέρες της ψηφιακής διασύνδεσης που διανύουμε και στον απόηχο της πουριτανικής ηθικής και των συντηρητικών αντιλήψεων του εικοστού αιώνα. Το σώμα χειραφετείται ως σύμβολο μιας νέας εποχής που αναθεωρεί τα πάντα γύρω από την αναπαραγωγή και τον έρωτα και αναζητεί τη σεξουαλική του ταυτότητα συνάπτοντας σχέσεις με υπόβαθρο τον ψυχισμό του. Τα πάντα ρευστά και περίπλοκα στις πολυεπίπεδες κοινωνικές αλλαγές της σύγχρονης σεξουαλικότητας. Ο διάχυτος ναρκισσισμός, η εμπορευματοποίηση του σεξ, η παραπληροφόρηση μέσα από την ανεξέλεγκτη αρθρογραφία, το πάγωμα του συναισθήματος υπέρ της απόλαυσης, η αδυναμία ξεκάθαρων θέσεων, η έλλειψη συναισθηματικής κάλυψης, δυσκολεύουν αφάνταστα τη λειτουργία του σεξ. Η Σεξολογία, μια επιστήμη έντονα πολυσυλλεκτική, επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει τις ανθρώπινες περιπέτειες με στόχο την ενθάρρυνση των ατόμων για σεξουαλική και συναισθηματική ευημερία. Σ’ αυτό το βιβλίο χαρτογραφούνται απόψεις και προβληματισμοί αξιοποιώντας τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν σε κάθε επίπεδο (κοινωνικό, επιστημονικό, διαγνωστικό, αιτιολογικό, θεραπευτικό) και που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με έναν ολιστικό τρόπο στην αναζήτηση της σεξουαλικής υγείας.

 

 


Βιογραφικό:

Ο Ζήσης Παπαθανασίου σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ειδικεύτηκε στη Μαιευτική και τη Γυναικολογία. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία ως υπότροφος της γαλλικής κυβέρνησης στον τομέα της Ανδρολογίας και της Σεξολογίας στο Πανεπιστήμιο της Λυών. Διετέλεσε στη συνέχεια υπότροφος της UNESCO στον έλεγχο των γεννήσεων και την αντισύλληψη. Εξελέγη Υφηγητής και μόνιμος Επ. Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 1996 ίδρυσε με συνεργάτες του το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο, το οποίο διευθύνει μέχρι σήμερα. Με κλινική και επιστημονική εμπειρία σαράντα χρόνων στο χώρο της Σεξολογίας έχει γράψει εννέα ακόμη βιβλία για το ευρύ κοινό, φιλοδοξώντας να συμβάλει στην ενημέρωση των ανθρώπων σε θέματα σεξουαλικότητας και συντροφικότητας. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα και συνεχίζει να ασχολείται με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων και συνέγραψε το 2000, με τον ψυχίατρο Κώστα Γκοτζαμάνη, τα αντίστοιχα βιβλία για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας (βιβλίο μαθητή, βιβλίο καθηγητή). Άλλα βιβλία του είναι: «Οι Ομόκεντροι Κύκλοι του Έρωτα» με τη συνεργασία της Φλώρας Κασσαβέτη (εκδ. Αρμός, 2017), «Το Λεξικό του Έρωτα, Σεξολογία, Ψυχολογία, Γυναικολογία, Ανδρολογία» (εκδ. Αρμός, 2019) και «Ο Εύθραυστος Άνδρας» (εκδ. Athenian Science Publisher, 2022, 3η έκδοση 7η χιλιάδα).

 

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης).
Ομιλητές οι:
Αναστάσιος Παπακωνσταντίνου
MD MSc, Ψυχίατρος – Σεξολόγος
Αντιγόνη Πρωΐου
MSc, Ψυχολόγος
Φλώρα Κασσαβέτη, Δημοσιογράφος
Ελένη Περιβολαροπούλου, Εκδότρια

 

 

Εκδόσεις Athenian Science Publisher
Καρνεάδου 20, Κολωνάκι, 10675,
Τηλ: 2106755047
info@perivolaropoulou.gr

 

 

        Προβολή - επικοινωνία ArtsPR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου