Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Σπύρου Βγενή, "Η εποχή του ταράνδου"

 

Oι εκδόσεις αντίποδες και το βιβλιοπωλείο Κομπραί (Διδότου 34) σας προ­σκαλούν στην παρουσίαση
του βιβλίου του Σπύρου Βγενή ­­Η εποχή του ταράνδου,
αυτή την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 19:30.

https://www.facebook.com/events/554681846694945

Με τον συγγραφέα συζητούν οι:
Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, κριτικός κινηματογράφου
Κώστας Περούλης, συγγραφέας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Δήμητρα Μητροπούλου.

Μετά την εκδήλωση ο συγγραφέας θα επιλέγει μουσική στο Κομπραί!

 

 

ISBN: 978-618-5267-64-3 

Σελ.: 120
Σχήμα: 12x20 εκ.
Τιμή: 12,20€

 


 

Αγόρια και κορίτσια, γέροι, θεατράνθρωποι, γκραφιτάδες, ηδονοβλεψίες. Άνθρωποι που ξεχνούν και άνθρωποι που θυμούνται, άνθρωποι που δεν έχουν πού να πάνε και άνθρωποι που έχουν πού να πάνε αλλά δεν έχουν τι να κάνουν,

άρρωστοι άνθρωποι, υπεράνθρωποι, άνθρωποι που προσπαθούν να φύγουν απ’ την πόλη μα καταφέρνουν μονάχα να ονειρευτούν την εξοχή. Με ρεαλισμό, οξυδέρκεια και χιούμορ, ο Σπύρος Βγενής οργανώνει θραύσματα από παράδοξα περιστατικά, ημιτελείς διαλόγους και ανολοκλήρωτες ιστορίες, αφηγήσεις σε πρώτο και τρίτο πρόσωπο, αφηγήσεις μέσα από την παρέα.

Διαβάστε εδώ το ομώνυμο διήγημα: https://antipodes.gr/book/i-epochi-tou-tarandou

 

 

 

 

Η Εποχή του ταράνδου είναι η τελευταία εποχή της Παλαιολιθικής Περιόδου. Εκείνα τα χρόνια οι άνθρωποι ζουν λίγο-πολύ όπως ζουν και σήμερα. Κάποιοι από αυτούς μένουν σε σπηλιές, άλλοι κυνηγάνε και κάμποσοι κάνουν τέχνη. [...] Προσπάθησα να μιλήσω σαν φίλος, με όλους αυτούς τους οποίους πιστεύω πως έχω γνωρίσει, και έτσι προσπάθησα τελικά να τους γράψω και σαν φίλος. Ο,τι αφηγήθηκα το είπα σε πρώτο ή τρίτο πρόσωπο – σαν να ήμουνα μέσα στην παρέα.
Ξεκίνησα ως ποιητής και πιστεύω συνεχίζω ως τέτοιος. Τα γραπτά που κατάφεραν να πάρουν μορφή διέπονται από μια ακρόαση του στοιχειώδους, του υλικού και του σχεσιακού. Εχω γράψει για τη μνήμη, την ενοχή, την επιθυμία, την κατάφαση, για τον οργανικό και τον ανόργανο κόσμο, για πράγματα που υπήρξαν και θέλω να υπάρξουν, για ό,τι μπορώ να φανταστώ και, προπαντός, ό,τι μπορώ να παρατηρήσω.

 

Σπύρος Βγενής, Εφημερίδα των Συντακτών, 16.10.2022

 

 

Ο Σπύρος Βγενής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Σπούδασε φιλολογία και φιλοσοφία στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Η Εποχή του Ταράνδου είναι η πρώτη του συλλογή διηγημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου