Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική

 

Με μεγάλη μας χαρά συγχαίρουμε την εκπρόσωπό μας ιατρό κυρία Παναγιώτα Χατζηαλεξιάδη για την σπουδαία δικαστική επιτυχία της στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, κατά της τέως Διοικήτριας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας ( ΥΠΕ ), Όλγας Ιορδανίδου. Στις 8/2/2023 η Ο. Ιορδανίδου καταδικάστηκε πρωτοδίκως, ομόφωνα, σε 18 μήνες φυλάκιση για «παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση» ύστερα από την μήνυση εναντίον της που είχε υποβάλλει η κυρία Π. Χατζηαλεξιάδη, τέως Διευθύντρια του Εθνικού Συστήματος Υγείας ( ΕΣΥ ).

Η δικαστική αυτή απόφαση κατά διοικητικού στελέχους του κυβερνήσαντος ΣΥΡΙΖΑ, σε υπουργείο εποπτευόμενο από τον γνωστό Παύλο Πολάκη, αποτελεί ισχυρότατο πολιτικό πλήγμα κατά της στρατηγικής που διαρκώς επαναλαμβάνουν και δια του Αλέξη Τσίπρα, αυτής του «ελέγχου των αρμών της εξουσίας».

Η κυρία Π. Χατζηαλεξιάδη, επί δεκαεννέα χρόνια υπηρετώντας στο ΕΣΥ και στο Κέντρο Υγείας Αίγινας ( ΚΥΑ ) με την ειδικότητα της γενικής ιατρού, εδιώχθη απηνώς, αφότου ανέλαβε καθήκοντα η καταδικασθείσα Ο. Ιορδανίδου. Για τις νόμιμες συνδικαλιστικές διεκδικήσεις της, για τις εκλαϊκευτικές ιατρικές πρωτοβουλίες της και, για την διεκδίκηση του «πλωτού ασθενοφόρου της Αίγινας» με ένα πλατύ εξωκομματικό και υπερκομματικό αδέσμευτο κοινωνικό κίνημα.

Εδιώχθη με κάθε τρόπο και κάθε μέσον, από το όλον σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, με εκτελεστικό όργανο την καταδικασθείσα τέως Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ Ο. Ιορδανίδου, από τους κομματικά και παράνομα διατεταγμένους «συναδέλφους» της, που συνέπηξαν ένα τοξικό ανυπόφορο εργασιακό καθεστώς στο ΚΥΑ ( και για τους άλλους ιατρούς και νοσηλευτές ) και, από έναν εσμό συκοφαντών και υβριστών,  λούμπεν στοιχείων. Επειδή «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» και τις απειλές του κυβερνήσαντος ΣΥΡΙΖΑ.

Η ιατρός κυρία Π. Χατζηαλεξιάδη, υπέστη σε όλο του το εύρος και μήκος το δόγμα Πολάκη, « στείλτε τους στα δικαστήρια κι αφήστε τους να τρέχουν», υπομένοντας κούραση και έξοδα, πλην όμως, ανταπεξήλθε νικηφόρα σε όλες τις δικαστικές μάχες της, ούσα μάρτυς πως η Δικαιοσύνη εφόσον δεν ποδηγετείται, ασκείται δικαίως και ορθώς. Πολύτιμη υπήρξε η ηθική συμπαράσταση των απλών πολιτών της Αίγινας που σε κάθε ευκαιρία εκδήλωναν την αγάπη τους. Βέβαια, υπέστη και σοβαρές βλάβες στην υγεία της αλλά και στο κύρος της, για τις οποίες επίσης δικάζεται η καταδικασθείσα Ο. Ιορδανίδου.

Αποτελεί πάντως σπουδαία ικανοποίηση για όλους εμάς, ο ελλιμενισμός τελικά του «πλωτού ασθενοφόρου της Αίγινας», που μπορεί να μη είναι ακριβώς αυτό που οραματισθήκαμε και μοχθήσαμε γι’ αυτό από το 2012 μέχρι και το 2019 αλλά δεν αποκλείεται και να γίνει μια άλλη στιγμή. Και, οι θυσίες της ιατρού Π. Χατζηαλεξιάδη αλλά και όσων συμπορεύθηκαν και συναγωνίστηκαν μαζί της , άξιζαν και έπιασαν τόπο.

Απομένουν ο επαναπατρισμός και η εργασιακή και η ηθική αποκατάσταση της κυρίας Π. Χατζηαλεξιάδη, πλέον των δικαστικών νικών της.

Στην Αίγινα 11/2/2023

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου