Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Μήνυμα για ένα καλύτερο και βιώσιμο πλανήτη μετέφερε ο ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο

 

Θέμα

                                                                                                                                                                                               

Ο απολογισμός της προσπάθειας που έγινε στο πρόγραμμα Ζακύνθουγια την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού το καλοκαίρι που μας πέρασε  είναι εντυπωσιακός.  Πάνω από 27.000 επισκέπτες ανταποκρίθηκαν στις δράσειςγια τηνπροστασία τηςθαλάσσιας χελώνας και η Fraport Greece σε συνεργασία με την Air France υποστήριξαν τη συμμετοχή εθελοντών για αυτό το σκοπό.

Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου διακρίνεται για τη μοναδική αξία του παράκτιου τοπίου και της βιοποικιλότητας που φιλοξενεί και βέβαια η χελώνα Καρέττα αναπαράγεται στις παραλίες του κόλπου του Λαγανά κάθε καλοκαίρι. Παράλληλα με την καταγραφή και προστασία των φωλιών θαλάσσιας χελώνας που γίνεται σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου, το πρόγραμμα του ΑΡΧΕΛΩΝ προσπαθεί συστηματικά να μεταφέρει το μήνυμα για έναν καλύτερο και βιώσιμο πλανήτη στη Ζάκυνθο.

 

Ο

ι χιλιάδες επισκέπτες που φτάνουν τις τελευταίες δεκαετίες στις παραλίες ωοτοκίας, συχνά δεν γνωρίζουν τους κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να ακολουθούν. Το καλοκαίρι του 2022 η τουριστική κίνηση στις παραλίες ωοτοκίας του νησιού ήταν αυξημένη και υπήρχε ανάγκη υποστήριξης της ενημέρωσης όλου αυτού του κόσμου. «Τον Ιούλιο χρειάστηκε να προσελκύσουμε περισσότερους εθελοντές για να πραγματοποιήσουμε  τις δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού στη Ζάκυνθο», εξήγησε  η Δάφνη Μαυρογιώργου, Διευθύντρια του ΑΡΧΕΛΩΝ.  «Η Fraport Greece από κοινού με την Air France ανταποκρίθηκαν σε αυτή την ανάγκη, επιχορηγώντας τη συμμετοχή εθελοντών που πιθανόν να μην είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με δικά τους έξοδα», συνέχισε.

 

Με αφορμή τη σύμπραξη της Fraport Greece και της Air France για την υποστήριξη της δράσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο, ο κος Σάββας Καραγιάννης, Corporate  Communications Manager της Fraport Greece, δήλωσε: « Η συνεργασία μας με την Air France, με στόχο τη στήριξή του συνολικού έργου που επιτελεί ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας  «ΑΡΧΕΛΩΝ» αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της Fraport Greece για την προώθηση και καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης, σε όλους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι τέτοιου είδους δράσεις αυξάνουν το οικολογικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία, συνθήκη που για εμάς στη Fraport Greece, αποτελεί αναπόσπαστο πυλώνα της εταιρικής μας ταυτότητας».

 

Ο εποχικός Ενημερωτικός Σταθμός του ΑΡΧΕΛΩΝ στην πόλη της Ζακύνθου λειτούργησε για πάνω από 900 ώρες δίνοντας πληροφορίες για τις θαλάσσιες χελώνες, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους προστασίας τους. Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Πραγματοποίησαν πάνω από 700 παρουσιάσεις σε 18 συνεργαζόμενες τουριστικές επιχειρήσεις για την ενημέρωση όσο περισσότερων επισκεπτών. Τελικά, στην  προσπάθεια αυτή ανταποκρίθηκαν πάνω από 27.000 άτομα!

 

Φέτος το καλοκαίρι θα ξανάρθουν στον κόλπο του Λαγανά οι χελώνες να αφήσουν τα αυγά τους και οι επισκέπτες για να κάνουν τις διακοπές τους. Οι αιτήσεις των εθελοντών έχουν ήδη αρχίσει. Μάθε πώς μπορείς να γίνεις κι εσύ εθελοντής στα προγράμματα προστασίας του ΑΡΧΕΛΩΝ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου