Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Συνεχίζονται οι Κουκλοπαραστάσεις στο “Εργαστήρι Μαιρηβή” με την ομάδα «Χαρχούτ»

 


Μια σειρά παραστάσεων Κουκλοθεάτρου θα παρουσιάσει ο Κουκλοθίασος «Χαρχούτ του Χρήστου Αυτσίδη, στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" (Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή), το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ., την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι και τα Σάββατα 4, 11 και 18 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα.

Ο ταλαντούχος και γνωστός για τις ιδιαίτερες παραστάσεις του Κουκλοπαίκτης, Χρήστος Αυτσίδης, παρουσιάζει ένα ποτ πουρί Κουκλοπαραστάσεων για τους λάτρεις τους αυθεντικού παραδοσιακού Κουκλοθεάτρου.
Οι παραστάσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και συνοδεύονται από ζωντανή μουσική με κιθάρα, φυσαρμόνικα, φλογέρα.   

Σκοπός των παραστάσεων είναι μέσα από κωμικές και συγκινητικές στιγμές, μέσα από τις σκηνές των έργων, μικρά και μεγάλα «παιδιά», να ψυχαγωγηθούν, να «νιώσουν» και να αποκτήσουν βαθιά ανθρώπινη σκέψη και σχέση με το γύρω τους κόσμο.

 

image

«Νερόμυλε… για σένα» (Σάββατο 18/2 στις 5 μ.μ., την Κυριακή 19/2, στις 12 το μεσημέρι)
«…Νερόμυλε…. ξέρεις… το ξέρεις ότι θα σε γκρεμίσουν…» Ένας παραδοσιακός νερόμυλος κινδυνεύει να χαθεί από την ανθρώπινη απληστία. Θέλουν να τον γκρεμίσουν για να κτίσουν ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Όλα όμως αλλάζουν γιατί ο Κουκλοπαίχτης του υπόσχεται ότι «ακόμη και μια πετρούλα αν μείνει, θα της μιλάει σαν να ήταν ο νερόμυλος εκεί»… Η αγάπη του όμως για το νερόμυλο δε σταματάει εκεί… «Δέντρο θα σε κόψουν. Όμως εγώ θα κρατήσω το πιο μικρό κλαδάκι σου για πάντα κοντά μου».
Μια συμβολική παράσταση κουκλοθεάτρου για τη δύναμη της αγάπης!
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

«Το βραχογιγαντάκι που τραγουδούσε στις ανεμώνες»
(Σάββατο 4/3 στις 5 μ.μ.)
Ένα βραχογιγαντάκι βλέπει τον απίστευτο χορό μιας ανεμώνας και ενθουσιάζεται. Θέλει να χορέψει κι αυτό όμως δεν μπορεί είναι δυσκίνητο, άγαρμπο κι έτσι το ρίχνει στο τραγούδι … τραγουδάει συνεχώς σε όλους!!! Έρχονται οι άνθρωποι και θέλουν να γκρεμίσουν τους βράχους για να βρουν πολύτιμα μέταλλα…. Όταν όμως ακούν το τρυφερό τραγούδι του βραχογιγαντάκου στις ανεμώνες, συγκινούνται, καθηλώνονται και αποχωρούν…

Έτσι η κοινωνία των βράχων σώζεται και το βραχογιγαντάκι τραγουδάει ενθουσιασμένο και όχι μόνο … τώρα θέλει να πετάξει και με αερόστατο!!!

Το έργο τονίζει την διαφορετικότητα του καθένα, το δικαίωμα της να υπάρχει και να γίνεται αποδεκτή. Το ότι μπορούν τελικά, η ομορφιά και η αρμονία της φύσης με ένα τρυφερό παιδικό τραγούδι να αποτρέψουν την σκληρότερη από βράχο ανθρώπινη καταστροφική λογική.
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

 

image

"Παιχνίδια σε δενδρόσπιτο, μικρές νεράιδες και συννεφοταξιδευτές" (Σάββατο 11/3 στις 5 μ.μ.)
Σ' ένα παραμυθένιο δενδρόσπιτο ζει μια γιαγιά, πολύ χαρούμενη που επιτέλους έφτιαξε το σπίτι των παιδικών της ονείρων. Ο άρχοντας της περιοχής ζητάει από τη γιαγιά και τα πλάσματα του δάσους, συνεχώς χρήματα για να φτιάξει στρατό και να τους προστατεύει, όπως λέει, από τους εχθρούς... Όταν όμως εκείνοι αντιδρούν, στρέφει το στρατό αυτό εναντίον τους. Τότε επεμβαίνουν τα πλάσματα του ουρανού, νεράιδες - συννεφοταξιδευτές, και του ανατρέπουν τα σχέδια...  

Έργο επίκαιρο, που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε καθημερινά μικρές και μεγάλες μάχες, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. 

Μέσα από τη δράση του έργου, τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι ακόμη και το μικρότερο πλασματάκι, κρύβει τόση δύναμη μέσα του, που αν το πιστέψει, μπορεί να αλλάξει και να ομορφύνει τον κόσμο γύρω του!!...
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά


«Ιππόκαμποι, πειρατές, βαρκάδες, φεγγαρόλουστες γλυκόξινες καντάδες…»
(Σάββατο 18/3 στις 5 μ.μ.)
Μια παράσταση που μιλάει για τη ρύπανση της θάλασσας. Το καράβι - ναυάγιο γίνεται κίνητρο παιχνιδιού, καθώς η δύναμη της φαντασίας των μικρών μας ηρώων και η ευρηματικότητά τους δημιουργούν σκηνές κωμικές, σκηνές με ρομαντισμό, με τραγούδια αγάπης (καντάδες), με αυτοθυσία, με αφοσίωση σ’ έναν υγιή σκοπό: Θέλουν να γίνουν «πειρατές», να δώσουν μάχη με το άδικο για να φτιάξουν ένα κόσμο καλύτερο!
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

 

image

INFO
- Κουκλοπαραστάσεις: Θίασος “Χαρχούτ”
- Πότε: Σάββατο 18/2 στις 5 μ.μ., την Κυριακή 19/2, στις 12 το μεσημέρι και τα Σάββατα 4/3, 11/3 & 18/3, στις 5 μ.μ.
- Οργανωμένες παραστάσεις: για Συλλόγους, Φορείς, Ομάδες, κ.λπ.
- Πού: «Εργαστήρι Μαιρηβή», Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
- Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ ενήλικες, 8 ευρώ παιδιά & 6 ευρώ
(μέλη UNIMA)
- Ενιαίο εισιτήριο για όλες τις παραστάσεις: 20 ευρώ
- Ειδικές τιμές για και ομάδες
- Κρατήσεις: 2105222181, 6942420062, Email: info@mairivi.gr


"Εργαστήρι Μαιρηβή"
Κουκλοθέατρο
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
τηλ.: 210 5222181, κιν.: 6942420062
info@mairivi.gr,
www.mairivi.gr

 

image

Χορηγοί Επικοινωνίας:

 


 

 

 

 

 

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου