Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Στην Κένυα το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Αφρικής

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ : Η χωροθέτηση  των αιολικών στις  πεδιάδες,  είναι το χαρακτηριστικό  στοιχείο της Κένυα. Αποφεύγουν μ' αυτό το τρόπο τις απαράδεκτες παραμορφώσεις των βουνών.....


Η μεγαλύτερη μονάδα αιολικής ενέργειας της Αφρικής βρίσκεται υπό κατασκευή στη λίμνη Τουρκάνα στην κοιλάδα Ριφτ της Κένυας, με πολλές επενδύσεις να βρίσκονται παράλληλα σε
εξέλιξη, για την ανάπτυξη άλλων αιολικών σταθμών στην αφρικανική χώρα.
Υπολογίζεται ότι περίπου 9 εκατομμύρια νοικοκυριά της Κένυας έχουν πρόσβαση σε ανανεώσιμες πηγές εκτός δικτύου και ο αριθμός αυτός πρόκειται να αυξηθεί. Μεταξύ των έργων που αναπτύσσονται είναι η μονάδα 102 μεγαβάτ ισχύος στο Κιπέτο, η οποία αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο το 2020.
Η Κένυα έχει ανακοινώσει σχέδια για νέα έργα αιολικής ενέργειας έως και 600 μεγαβάτ κατά τα επόμενα έξι χρόνια, με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης στην ηλεκτρική ενέργεια σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας. Αν το σχέδιο υλοποιηθεί θα είναι μια τεράστια ευκαιρία για τον τομέα της αιολικής ενέργειας, και η χώρα θα προσθέτει μεταξύ 50 και 100 μεγαβάτ αιολικής ισχύος κάθε χρόνο για τα επόμενα πέντε με έξι χρόνια.
Το κόστος στην Κένυα έχει μειωθεί σε περίπου 11 σεντς του δολαρίου ανά κιλοβατώρα από 12 σεντς πριν από πέντε χρόνια, αν και η κυβέρνηση έθεσε πρόσφατα ένα ανώτατο όριο τιμών στα περίπου 7 σεντς ανά κιλοβατώρα.
Το 70% της εγκατεστημένης ηλεκτρικής ισχύος της Κένυας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με την χώρα να αποτελεί ηγέτη του τομέα στην αφρικανική ήπειρο αλλά και παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό αυτό είναι υπερτριπλάσιο του παγκοσμίου μέσου όρου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου