Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία


28 Απριλίου 2019 - Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία: Για ένα ασφαλές και υγιές μέλλον της εργασίας



Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας  και των συζητήσεων για το μέλλον της εργασίας, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα επιχειρεί να αποτιμήσει 100 χρόνια εργασίας αναφορικά με τη βελτίωση της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας. Προσδοκά σε ένα μέλλον όπου οι προσπάθειες θα συνεχιστούν, εν μέσω σημαντικών αλλαγών όπως είναι η τεχνολογία, οι δημογραφικές μεταβολές, η οργάνωση της εργασίας και η κλιματική αλλαγή.



Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε μήνυμά της η πρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε., κα Ρένα Μπαρδάνη,
ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τη διοργάνωση του 2ου  Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 18 & 19 Νοεμβρίου 2019.



Δείτε εδώ σχετικό βίντεο του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. το οποίο προβάλλεται ήδη στους σταθμούς του μετρό και στα κοινωνικά δίκτυα.



Ο επίσημος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας στις 28 Απριλίου 2019 αποτελεί την έναρξη, σε παγκόσμιο επίπεδο, των εκδηλώσεων και των δράσεων που θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το θέμα αφορά στην ασφάλεια, την υγεία και το μέλλον της εργασίας και οι εορτασμοί στηρίζονται στην συνειδητοποίηση του πλούτου της γνώσης και της δράσης που συγκεντρώθηκε στο διάστημα των τελευταίων 100 χρόνων, όσο όλοι εμείς προετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε και να αξιολογήσουμε τις αλλαγές που έρχονται με ταχείς ρυθμούς για ένα εργασιακό μέλλον που οι ίδιοι επιθυμούμε, αναφέρει η πρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.



Για τον σκοπό του συνεδρίου, το δελτίο τύπου αναφέρει ότι την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει ριζικές αλλαγές στην εργασία και την κοινωνία, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς. Νέες τεχνολογίες ανατρέπουν τις καθιερωμένες μεθόδους παραγωγής και απασχόλησης: η ψηφιοποίηση, η νανοτεχνολογία, η βιοτεχνολογία και η εκτεταμένη χρήση του διαδικτύου έχουν αναδιαρθρώσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται εργαζόμενοι και επιχειρήσεις.



Το συνέδριο θα επιχειρήσει να ανιχνεύσει τις σημερινές προκλήσεις στα θέματα της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι τα όρια μεταξύ εργασίας και άλλων κοινωνικών δραστηριοτήτων είναι πλέον ρευστά.



Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στη διαχείριση των θεμάτων υγείας και ασφάλειας, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο για το παρόν και το μέλλον της εργασίας. Απευθύνεται, επίσης, σε κάθε πολίτη γιατί η υγεία και η ασφάλεια είναι αγαθό σε όλες τις δραστηριότητες και όχι μόνο στον χώρο της εργασίας. Όλοι μπορούν να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες.





Ειδικότερα απευθύνεται:



§    στους Τεχνικούς Ασφάλειας, Ιατρούς Εργασίας και σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου

§  στους εργαζόμενους

§  στους εργοδότες κάθε μορφής επιχείρησης

§  στα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών

§  στις συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών

§  στις Επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας

§  στους θεσμικούς φορείς της πολιτείας

§  στους επιθεωρητές εργασίας

§  στα στελέχη ασφαλιστικών φορέων

§  στην επιστημονική – ερευνητική κοινότητα

§  στους φοιτητές – σπουδαστές




Παράκληση για τη δημοσίευση ή την ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου