Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Τάσης Παπαϊωάννου: Σκέψεις για την αρχιτεκτονική και την πόλη

Τον Απρίλιο συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών γύρω από την ελληνική και διεθνή αρχιτεκτονική με τον Αρχιτέκτονα-Καθηγητή Τάση Παπαϊωάννου, με στόχο να συμβάλει στη συζήτηση για την ποιότητα του αρχιτεκτονικού χώρου.

Η αρχιτεκτονική και η πόλη βρίσκονται σε μια αέναη και διαχρονική σχέση. Ρευστή, δυναμική, ευμετάβλητη, απρόβλεπτη. Η σύγχρονη ελληνική πόλη αλλάζει ραγδαία και επεκτείνεται άναρχα χωρίς στοιχειώδη σχεδιασμό, εκφράζοντας στον χώρο τον τρόπο ζωής της νεοελληνικής μεταπολεμικής κοινωνίας. Ζούμε σε μια εποχή όπου η εκρηκτική διάδοση της πληροφορίας έχει αλλοιώσει τα περιγράμματα των συνόρων και δημιουργεί νέες πραγματικότητες. Η εικόνα και το θέαμα που κυριαρχούν επιβάλλουν τα νέα πρότυπα της καθημερινότητάς μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίος ο δημόσιος διάλογος για την Αρχιτεκτονική και τα προβλήματα της πόλης.

Ο Τάσης Παπαϊωάννου είναι Καθηγητής του Τομέα Ι των Συνθέσεων στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. Συνεργάζεται με τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Ησαΐα, με τον οποίο από το 1979 διατηρούν αρχιτεκτονικό γραφείο ασχολούμενοι με μελέτες για δημόσια και ιδιωτικά έργα και έχουν πάρει μέρος σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, με προτάσεις που έχουν συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό βραβεύσεων. Το αρχιτεκτονικό του έργο παρουσιάζεται σε πλήθος δημοσιεύσεων στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία, καθώς και σε σημαντικές αρχιτεκτονικές εκθέσεις. Έχει δημοσιεύσει βιβλία, καθώς και άρθρα και σχόλια σε βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες.


*Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Τρίτη 23/04, 19.00-21.00 Αρχιτεκτονική και Νεωτερικότητα
Τρίτη 30/04, 19.00-21.00
Η Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα, ένα σχεδίασμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου