Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Nέα εξέλιξη στην υπόθεση "ΕΜΠΡΟΣ"



Τελικά η ανακατάληψη του κτιρίου του "ΕΜΠΡΟΣ" και η επαναλειτουργία του ως κέντρου τέχνης και πολιτισμού, έβαλε τέλος στους προσχηματικούς ισχυρισμούς του ΤΑΙΠΕΔ (Ξέρετε, του οργανισμού υπό τον γνωστό κ. Σμαραγδή

  ) για μελλοντική ανάδειξη του κτιρίου... Πάντως η Δημοτική Παράταξη "Ανοιχτή Πόλη" πρόλαβε ενδιάμεσα να βγάλει μια ωραία ανακοίνωση:





Το θέατρο «Εμπρός» είναι διατηρητέο μνημείο. Μνημείο δεν αποτελεί μόνο ο χώρος. Η διατήρηση της μνήμης της θεατρικής τέχνης που στέγασε περιλαμβάνεται στην απόφαση του χαρακτηρισμού. Αυτή τη μνήμη συντηρούν δύο χρόνια τώρα εκατοντάδες νέοι και νέες, άνθρωποι με πλούσιο έργο στον πολιτισμό και χιλιάδες άλλοι που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις και τις παραστάσεις. Το «Εμπρός» θα ήταν ένα άψυχο κτήριο, απέκτησε όμως ψυχή χάρις στη διετή λειτουργία του. Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής ένδειας, ο κόσμος των νέων δημιουργών έκανε θαύματα, με δράσεις που προωθούν την καλλιτεχνική δημιουργία και τον πειραματισμό, στο πλαίσιο μιας δομής αντιιεραρχικής και αντιεμπορευματικής.

Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ο φορέας υφαρπαγής της περιουσίας του δημοσίου, η οποία έχει αποκτηθεί με χρήματα του ελληνικού λαού.
Μαζί με τη ΔΕΗ, την Αγροτική Τράπεζα, την ΕΥΔΑΠ,  την ΕΥΑΘ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις ιαματικές πηγές, τα Ξενία κ.λπ., στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν περιέλθει δεκάδες χιλιάδες κτήρια τα οποία θα εκποιηθούν. Θα δοθούν δηλαδή σε ιδιώτες με εξευτελιστικές τιμές και τα χρήματα θα διοχετευτούν στη μαύρη τρύπα του χρέους, που δεν είναι βιώσιμο και συνεχώς αυξάνει.

Το ΤΑΙΠΕΔ, λοιπόν, σφράγισε για τρίτη φορά το ιστορικό θέατρο «Εμπρός» . Μέσα στην αμύθητη περιουσία που έχει υφαρπάσει γιατί τόσο μένος για ένα θεατρικό χώρο χωρίς ιδιαίτερη οικονομική αξία ; Το «Εμπρός»  θα βγάλει τη χώρα στις αγορές ; Οι άνθρωποι της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ σίγουρα δεν γνωρίζουν από πολιτισμό, αποτελούν, όμως, εξουσία. Και η εξουσία δεν παίζει με την αμφισβήτηση της δύναμής της. Παίζει με τις ζωές μας και την ψυχή μας.

Στη βάναυση επίδειξη ισχύος πρέπει ν’ αντισταθούμε γιατί αυτοί που τσαλαπατούν τα τριαντάφυλλα κλέβουν και το ψωμί μας. Να δημιουργήσουμε ένα κλοιό προστασίας γύρω από το «Εμπρός»  και τους ανθρώπους που το λειτουργούν, για να μην κλείσει ένας ολοζώντανος χώρος πολιτισμού, συνεύρεσης και επικοινωνίας, πολύτιμος για τη γειτονιά και την πόλη.  Η πολυπληθής συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων και μέσα στο κτήριο, οργανώνει αντιστάσεις και ζητά τη στήριξη όλων μας.       

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου