Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΣΠΡΟ | ΜΑΥΡΟ



                              ένας θεατρικός περίπατος στον κήπο της ΑΣΚΤ
σε σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου

ΑΣΠΡΟ | ΜΑΥΡΟ: Μια σκηνική σύνθεση που αποτελείται από μονόπρακτα του Χάρολντ Πίντερ, σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελλιέ. Μια παράσταση που επιχειρεί να διερευνήσει τα συστατικά της ζωής μέσω της τέχνης.
ΑΣΠΡΟ | ΜΑΥΡΟ: Σκηνικός χώρος μια ευρωπαϊκή  μητρόπολη, τα μέλη της οποίας ζουν πολύ κοντά, μα συγχρόνως, αβάσταχτα απομακρυσμένα. Ο καθημερινός τους βίος κενός, στατικός, πλαισιωμένος από ένα αόριστο παρελθόν κι ένα μέλλον που διαγράφεται στον ορίζοντα εξίσου απροσδιόριστο. Υπαινιγμοί και σιωπές διαδέχονται τη φρίκη και την απελπισία που διακατέχουν τον κόσμο του Πίντερ, ενώ ο λόγος του, με τη χαρακτηριστικά υπόκωφη έντασή του, αποκαλύπτει τη μοναξιά, τα αναπάντητα υπαρξιακά ερωτήματα, τη χρήση των μηχανισμών εξουσίας και τις συνέπειές της, τη βία και τον τρόμο στις ανθρώπινες σχέσεις, και, τέλος, τη μνήμη. Η μουσική του Ηρακλή Πασχαλίδη, ενεργή, παρούσα, φλερτάρει μέσα από διαδρομές αντιθέσεων, το λόγο του Πίντερ.
Η  πρώτη παρουσίαση - θεατρικός περίπατος σε μορφή ανοιχτής πρόβας θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013.

 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελλιές
Σκηνοθεσία- Σκηνική Σύνθεση: Νίκος Αρμάος
Μουσική: Ηρακλής Πασχαλίδης
Φωτογραφίες: Χρήστος Σαρρής
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελπίδα Λάμπρου

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

Ντίνα Μιχαηλίδου, Φρόσω Ζαγοραίου, Μαρία Καρακίτσου, Λάμπρος Τσάγκας, Γιάννης Στεφόπουλος, Θεμιστοκλής Καρποδίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου