Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Του νεκροταφείου ο χαβάς…..



Σε  επιφυλακή βρίσκεται η «Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας» και ο επικεφαλής  Τάσος Ταστάνης,  αναφορικά με την υπόθεση του «αυθαίρετου νεκροταφείου» που επιδιώκει να «φυτεύσει» στον Υμηττό ο  Δήμαρχος Γλυφάδας…


Γράφει η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας: 

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Κόκκορης καθώς και με ταυτόχρονη ανάρτηση δεκάδων πανό στις πλατείες και άλλα σημεία της πόλης με την ευκαιρία τις θρησκευτικές εκδηλώσεις το Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Αυγούστου στον ιερό ναό Γεννήσεως Θεοτόκου καλούσε τους Γλυφαδιώτες να παραβρεθούν  στο  νέο αυθαίρετο κοιμητήριο Γλυφάδας στον Υμηττό.

Για όσους δεν γνωρίζουν τα σχετικά με το νεκροταφείο κατορθώματα και τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Κόκκορη, πρόκειται για τον προκατασκευασμένο ναό που βρίσκεται στο χώρο του παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου που τον Αύγουστο του 2011, προσπάθησε πραξικοπηματικά και με απαράδεκτες μεθόδους να δημιουργήσει στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, σε δημόσια, δασική και αναδασωτέα έκταση, σε περιοχή ενταγμένη στο ευρωπαϊκό  δίκτυο NATURA 2000,σε χώρο που είναι χαρτογραφημένο ρέμα, όπου απαγορεύεται κάθε οικοδομική δραστηριότητα.. Και όλα αυτά με τις «ευλογίες» της τοπικής Μητρόπολης.

Λίγο αργότερα οι υπηρεσίες του Υ.Π.Ε.Κ.Α. με την με αριθμό 4027/22.12.2011 «Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης» διαπίστωσε σωρεία παραβάσεων εκ μέρους του Δήμου Γλυφάδας και στη συνέχεια ο Ειδικός γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σάκης Κουρουζίδης επέβαλε πρόστιμο 103.500€ καταλογίζοντάς στο Δήμο όλες τις παραπάνω αυθαιρεσίες.


Συνεχίζοντας ο κ. Κόκκορης (χωρίς να έχει ψελλίσει την παραμικρή έστω συγγνώμη προς τους δημότες καθώς με το παραπάνω πρόστιμο για το οποίο μέχρι και σήμερα δεν μας έχει πει ποιος θα το πληρώσει ,θα επιβαρυνθεί απ ότι διαφαίνεται ο προυπολογισμός του Δήμου) , εκμεταλλευόμενος το θρησκευτικό συναίσθημα του Γλυφαδιώτικου λαού, προσπαθεί - αγνοώντας επιδεικτικά τους νόμους και τις αποφάσεις των αρμόδιων κρατικών οργάνων - να επιβάλλει «de facto» το αυθαίρετο κατασκεύασμά του στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού.

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας καταγγέλλει προς τους δημότες τη σκανδαλώδη συνέχιση των απαράδεκτων αυτών ενεργειών του κ. Κόκκορη σχετικά με το αυθαίρετο νεκροταφείο στον Υμηττό.


Καλεί την Κυβέρνηση αφ’ ενός να επιβάλει επιτέλους την εφαρμογή των νόμων και να μη διαιωνίζει τις αυθαιρεσίες του κ. Δημάρχου στον Υμηττό, και ταυτόχρονα να δώσει επιτέλους την αρμόζουσα νόμιμη λύση στο τεράστιο πρόβλημα του νεκροταφείου Γλυφάδας (και τα αντίστοιχα των όμορων δήμων) με τη δημιουργία διαδημοτικού νεκροταφείου στον ήδη χωροθετημένο από την κυβέρνηση χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Παράλληλα να επιτρέψει επιτέλους τη νόμιμη κατασκευή εγκαταστάσεων καύσης νεκρών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου