Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδρομή στον Καστανόλογγο της Καρυστίας




Eδώ η απομάγευση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.. Ας είναι καλά οι αιωνόβιες καστανιές,  που συστρέφουν  τους κορμούς των, παράγοντας όψεις ζωντανών-γλυπτών. Ας είναι καλά  η  μικρή  πηγή που εισάγει στον πολιορκημένο θύλακα του καστανολόγγου, το έδαφος  που πατιέται ευχάριστα χάρη στα συσσωρευμένα φύλλα, το μονοπάτι που περιελίσσεται ,ο μοναχικός σκύλος που χαλάει τον κόσμο σαν σεκιουριτάς παλαιών εποχών, η καλύβα του κτηνοτρόφου με τα πρόχειρα υλικά της, κάποιες  όψεις του περιβάλλοντος σκηνικού   με την επι-κυριαρχία των θαλάσσιων οριζόντων,  αλλά και  με τα μωβ  λιβάδια με ρείκια -   υπεύθυνα για το τοπικό μέλι υπό την ονομασία «Κισούρι»…. 
 
Τον Οκτώβριο αναμένονται τα συμπεράσματα μελέτης ομάδας επιστημόνων για τη περιοχή αυτή των 500 περίπου στρεμμάτων «δασικού γηροκομείου», που κείτεται στα ανατολικά της Όχης  και απειλεί με ένα ακόμη μνημόσυνο ….

Για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη , ο « Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας» μαζί με το «Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Καρυστίας» οργανώνουν εκδρομή και ταυτόχρονα ξενάγηση στον Καστανόλογγο, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου : Επιχειρώντας να συνδυάσουν το τερπνό μετά του οικολογικώς ωφελίμου….
Πληροφορίες για την εκδρομή δίνει η Κα Έλλη Τερζόγλου, τηλ. 6977 578 747

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου