περιοδικό Polis
Εγκαίνια: Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026, 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 13/03/2026 με 15/03/2026
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ναυπλίου

Ο Ορίζοντας Γεγονότων σας προσκαλεί στην πρώτη πολυθεματική δράση του με θέμα την πολιτιστική ενεργοποίηση τόπων και διαδρομών ιδιαίτερης αξίας. Η εν λόγω Δράση είναι η πρώτη από μία σειρά που θα ακολουθήσουν σε Σιδηροδρομικούς Σταθμούς ανά την Πελοπόννησο για όλο το
2026.
ΣΤΑΘΜΟΣ 1. ΝΑΥΠΛΙΟ. 13-15 Μαρτίου 2026
Παρασκευή 13/3. Εγκαίνια 7:00 μμ
Εικαστική έκθεση σε επιμέλεια Μάγδας Μάρα με συμμετοχή Ναυπλιαίων Καλλιτεχνών και όχι μόνο.

Συμμετέχουν με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, βίντεο και φωτογραφίας οι: Ρένα Αβαγιανού, Κίμων Αξαόπουλος, Χριστίνα Αναγνώστου, Όλγα Ανδρικοπούλου, Τζίμης Ευθυμίου, Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Θανάσης Καλαντζής, Νίκος Κουτρουμπής, Μάγδα Μάρα, Χριστίνα Νικολαΐδου, Έφη Ντασκαγιάννη, Lana Paintas, Christina Pancess, Δέσποινα Πανταζή, Παντελής Παντελόπουλος, Μαριέττα Παπαγεωργίου, Όλγα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπαχρήστος, Νίκος Πρέσσας, Βασιλική Σοφρά, Αποστόλης Χασιώτης, Άννα Μαρία Χατζηστεφάνου.

Μαθητές από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας. Και ομάδα φοιτητών της ΑΣΚΤ (ΙΑ’ Εργαστήριο).
7:30 μμ Συναυλία με το Λαϊκό Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας. Υπεύθυνοι Καθηγητές: Αλέξανδρος Φουκαράς και Γιώργος Φαραντάκης.

Σάββατο 14/3, μεσημέρι 12:00
Εθνική Πινακοθήκη- Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Παράρτημα Ναυπλίου.
Συζήτηση με θέμα: «Ο Επόμενος Σταθμός. Διασταυρώσεις του παρελθόντος με το μέλλον».

Θα μιλήσουν οι: Μπάμπης Αντωνιάδης Τοπογράφος- Μηχανικός, με θέμα την Ιστορία του τρένου στην Αργολίδα. Βαρβάρα Λουμάκου, Αρχιτέκτων. με θέμα την Αρχιτεκτονική κληρονομιά των Σταθμών στην Πελοπόννησο. Η Θεατρολόγος Μαρία Μπακοδήμου, θα απαγγείλει 3 ποιήματα με θέμα τα τρένα. Θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους (7′), “Λεοντάρι”, του Maurice Dietziker.

Ακολουθεί στις 1.30 μμ μουσικό δρώμενο με τον μουσικό βιολιστή Θανάση Μουρλά και τους μαθητές του.
Κατόπιν θα περπατήσουμε συμβολικά στις ράγες από τα βαγόνια του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Μουσείου έως το βαγόνι του Δημοτικού Ωδείου.

6:30 μμ Τραγούδια για τρένα και σταθμούς με τον Γρηγόρη Κακούρη, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και μαζί του η χορωδία του Συλλόγου Αφίδνες 2000. Στο πιάνο η Νικόλ Καραλή.
Ακολουθεί μουσική συναυλία με τους ” ΙΡΙΣ”, ροκ γκρούπ από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, δίπλα στα βαγόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου