Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

EESDForum 2024: Πολιτισμός, Κοινωνική Καινοτομία & Τουρισμός

 

  

Το Europe, Entrepreneur ship and Sustainable  Development  Forum, η μοναδική ετήσια διοργάνωση στη Ρόδο με θέμα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Επιχειρηματικότητα, επιστρέφει με κεντρικό θέμα «Πολιτισμός, Κοινωνική Καινοτομία & Τουρισμός».

 

Με μεγάλες ανοικτές για το κοινό εκδηλώσεις, αλλά και workshopsκαι masterclasses, το φετινό EESDForumγίνεται διεθνές και υποδέχεται επιστήμονες και ειδικούς από Ελλάδα, Γερμανία, Τυνησία και Ιορδανία.

 

Σκοπός της φετινής διοργάνωσης είναι να εξετάσει πως ο Πολιτισμός και η Κοινωνική Καινοτομία μπορούν να βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες, ειδικά αυτές που βασίζονται στον Τουρισμό, να εμπλουτίσουν το οικονομικό τους μοντέλο. Ο Πολιτισμός, διαχρονικά ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της Ρόδου, είναι πολύ περισσότερααπό τα μνημεία, την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Ταυτόχρονα, η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα δημιουργεί νέα δεδομένα καθώς θολώνει τα όρια μεταξύ Κοινωνίας και Οικονομίας, ενώ στοχευμένες πολιτικές, όπως αυτές για τους νέους, δίνουν μία εντελώς νέα δυναμική στις τοπικές κοινότητες. Πως μπορούν οι τοπικές κοινότητες να συνδυάσουν όλα τα παραπάνω, ταυτόχρονα με τα θετικά και τα αρνητικά της τουριστικής ανάπτυξης και να επιτύχουν την πολυπόθητη κοινωνική καινοτομία που θα τις διαφοροποιήσει από τις υπόλοιπες και ταυτόχρονα θα τις θωρακίσει και θα τις οδηγήσει σε ένα βιώσιμο μέλλον;

 

Το EESDForum 2024 ξεκινά με την ανοικτή εκδήλωση «Προκλήσειςκαι Ευκαιρίεςγια τηνΕυρωπαϊκή Ένωσηενόψει τωνΕυρωεκλογών». Σε λιγότερο από τρεις μήνες καλούμαστε να ψηφίσουμε τους εκπρόσωπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καθώς θα επιλέγουμε τα πρόσωπα και τους σχηματισμούς που θα μας εκπροσωπούν και θα συνδιαμορφώνουν το μέλλον της Ευρώπης για τα επόμενα 5 χρόνια, ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ευρώπη και την Ελλάδα; Ποιες είναι οι ευκαιρίες που δεν πρέπει να χαθούν;

 

Το πάνελ της συζήτησης απαρτίζουν, οι:

- ΔημήτριοςΤριανταφύλλου, ΚαθηγητήςΔιεθνούςΠολιτικής, ΠάντειοΠανεπιστήμιο, και
-
Παναγιώτα Μανώλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΔιεθνώνΟικονομικών, ΠανεπιστήμιοΠελοποννήσου.

Θα συντονίσει οΣωτήριοςΝτάλης, ΑναπληρωτήςΚαθηγητήςΔιεθνούςΠολιτικής&ΕυρωπαϊκήςΕνοποίησηςκαι Πρόεδροςτου ΤμήματοςΜεσογειακώνΣπουδώντου Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΤοEESDForum 2024 διοργανώνεται από τοΣπίτι τηςΕυρώπηςστηΡόδοσεσυνεργασία μετοΕπιμελητήριοΔωδεκανήσου και τοEuropeDirectΝοτίου Αιγαίου τηςΑΝΔΩ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα AnnaLindh, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Τελεί υπό την αιγίδα τηςΙεράςΜητροπόλεωςΡόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίουκαι του Δήμου Ρόδου. Συνεργαζόμενα δίκτυα του Forumείναι το Ευρωπαϊκό Δίκτυογια τηνΕκπαίδευσηκαι τηνΚατάρτιση - EUNET, και το ΕλληνικόΔίκτυοτου ΙδρύματοςAnnaLindh.

 

Επιστημονικοί συνεργάτες του Forumείναι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τις Στρατηγικές και Πολιτικές Νεολαίας – EUSYPκαι τοΡοδιακό ΚέντροΙστορικώνκαι ΚοινωνικώνΕρευνών - RhodesProject. 

 

ToEESDForum 2024 υποστηρίζεται από τηΦωτόεσσαΙΚΕ, την Γαλλική Προξενική Αρχή – Κατάλυμα της Γαλλίας, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, την Για τηΦύσηΚΟΙΝΣΕΠ, τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, το Ινστιτούτο Καταναλωτών ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου, την Ελληνική Ένωση για την Ομοσπονδία της Ευρώπης, τον ΌμιλοΝέωνΘεσσαλονίκηςγια τηνUNESCO και το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

 

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Τα εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Απαιτείται προεγγραφή για τη συμμετοχή του κοινού. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης για κάθε δράση ξεχωριστά.

Μερικές από τις εκδηλώσεις/εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

 

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο https://eesdforum.houseofeurope.gr/

Ακολουθήστε το Forumστο Facebook: https://www.facebook.com/eesdforum.rhodesκαι στο Instagram: https://www.instagram.com/eesdforum/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου