Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Εμείςκάνουμε ότι μπορούμε, λένε οι πολίτες!

 

του Νίκου Μυλωνά

 Ο Δήμος και το Κράτος με την Περιφέρεια έχουν το πρόβλημα!

1.               Η22 Μάρτη είναι η παγκόσμιαμέρισανερού και συνήθωςέχουμεανακοινώσεις από την ΔΕΥΑΚ και από δημοτικές και περιβαλλοντικέςκινήσεις στο νησί μας. Φέτος για δεύτερηφορά το γεγονός πέρασεαπαρατήρητο. Είναισημείοαλλαγήςπροτεραιοτήτων και στόχων για την τοπική μας κοινωνία. Σας μεταφέρω ένα τμήμα της ανακοίνωσης του γειτονικού Δημου BODRUM-ΠΕΤΡΟΥΜΙΟΥ που μας έστειλεομοϊδεάτηςδημοτικός υπάλληλος M.I.’’Κοινό δελτίο τύπου με τίτλο «Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Αλικαρνασσό και λύσεις στο πρόβλημα του νερού» πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής και Μηδενικών Αποβλήτων του Δήμου Αλικαρνασσού, την Ένωση Επιμελητηρίων Τούρκων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων (TMMOB,) Περιφερειακό Συντονιστικό Συμβούλιο της Αλικαρνασσού και το Δημοτικό Συμβούλιο του Αλικαρνασσού’’! Ο τίτλος και οι συμμετέχοντεςδείχνει την σημασία που δίνουν οι γείτονες μας σε θεματα που εμείς εδώ αγνοούμε.

2.               Η ΔΕΥΑΚ για χίλους λόγους θα έπρεπε να κάνει κάτι, έστωεπιφανειακό-επικοινωνιακό. ΔΥΣΤΥΧΩΣ! Περπατώντας στην περίπτερο του λιμανιούστην πλευρά του Κάστρου της συναντήσαμε για πολλοστήφορά το φρεάτιο της φωτογραφίας με διαρροήνερού.

Πολλοίκατήγγειλαν το πρόβλημα. Είναι λέει αρμοδιότητα του ΛιμενικούΤαμείου και όχι της ΔΕΥΑΚ!Το Λ.Τ.αδυνατεί να το φτιάξειγιατί δεν έχει υδραυλικό! Έτσι η διαρροή νομιμοποιείται. Η ΔΕΥΑΚ δεν προκαλείαγνοώντας για την παγκόσμιαμέρανερού.Προφανώς αυτό ανταποκρίνεται στην ειλικρίνειατου προέδρου και του διοικητικούσυμβουλίου: ‘’εμείς δεν έχουμε πρόβλημα νερού’’! Όσο για τα τοπικά  ΤΕΕ, Επιμελητήριο, Συλλόγους, και δημοτικούς συμβούλους, ενδιαφέρονταιπλέον μόνο για τα μεγάλααναπτυξιακά έργα και τις επαφές με τους κυβερνητικούς παράγοντες! Στην φωτογραφίαεκτός του φρεατίου μόνιμης διαρροής φαίνεται η προειδοποιτικη πινακιδα ‘’προσοχη κινδυνος πρωσης λίθων!!! Μια παρόμοιαπινακίδαπροειδοποίησηςtsunamis  κάτω από το δημαρχείοεξοβελίστηκε στο ΑΖΗΛΟ κάταπαίτηση της ΈνωσηςΞενοδόχων Κω! Τώρα;. 

3. Ξεκινάει η νέα τουριστική περίοδος και όλα δείχνουν ότι: ΄΄δεν συμβαίνει τίποτα’’! Περπατώνταςστο ‘’ανοικτό εμπορικό κέντρο της Κανάρη’’συναντάς τιςσπασμένες πλακες πεζοδρομίου, το καταρηγματωμένο δάπεδο του ποδηλατοδρόμου με τα , σπασμέναδιαχωριστικάκολωνάκια, τις χορταριασμένεςαρτάνες των δένδρων που εχουν απομείνει, τις καταλήψειςπεζοδρομίου απόοικοδομικάυλικά καιφθάνεις στο λιμάνιόπου συναντάς το εγκαταλειμμένο ΑΖΗΛΟ, πιο δίπλα την υπό ξεπούλημα Ανωτέρα με τηνθλιβερή εμφάνισηνα συνεχίζεται δεξιά και αριστερά Σε όλη την περίμετρο του Λιμανιού μέχρι που φθάνουμε στο σχεδόν ντροπιαστικόεπιβατικό-εμπορικόλιμάνι και συνεχίζουμε σιωπώντας.  Η δεύτερηφωτογραφίακατατοπίζει.

4. Η Δημοτική μας αρχή  όπως και η περιφερειακή-κυβερνητική αρχή έχουν χάσει το ‘’παιγνίδι’’

---Πότε οι κυβερνητικοίκύκλοιπρογραμματίζουν την ανακατασκευή του ΤΕΡΜΙΝΑΛ του λιμανιού;

---Πότε, πως και με ποια χρηματοδοτηση θα γίνει ο ευπρεπισμός και εκσυγχρονισμός της <Σενγκεν.;

---Πότε θα θεσπιστεί ο Δημοτικός Κανονισμός διαχείρισης των δημοτικών χώρων και των κοινοχρήστωνεγκαταστάσεωνέτσι ώστε να ξέρουμε πότε και πως κάνουμεεπισκευές στα νευραλγικάσημεία του νησιού μας πριν και τα την διάρκεια του τουρισμού;

Μια βόλτα σε Τιγκάκι, Μαρμάρι, Μαστιχάρι, Καρδάμαινα και Καμάρι βροντοφωνάζει την αδυναμίαδιαχείρισης των Δημόσιων και Δημοτικών χώρων και εγκαταστάσεων.

--Εμείςκάνουμε ότι μπορούμε στην ιδιοκτησία μας, μας λένε οι πολίτες!

 Ο Δήμος και το Κράτος με την Περιφέρεια έχουν το πρόβλημα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου