Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

 


 

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν στην Αίθουσα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, Πλατεία Κολωνακίου 2 στην Αθήνα 

τα εγκαίνια των Πολιτιστικών Δρώμενων Τέχνης 2024 που διοργανώθηκαν με την αιγίδα του Προέδρου του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου κ. Νίκου Αγγελή 

και την επιμέλεια της εικαστικού, εκπαιδευτικού κ. Αργυρούλας Pappas- Τσιώτα. 

Στην ομαδική έκθεση με τίτλο "Γέννηση- Αναγέννηση" συμμετείχε ως τιμώμενος καλλιτέχνης ο Κώστας Ευαγγελάτος, ζωγράφος, ποιητής, Θεωρητικός της τέχνης.

Στην ευχαριστήρια ομιλία του αναφέρθηκε στο διαχρονικό εικαστικό, εκφραστικό φαινόμενο και τις πολλαπλές επιρροές και διαστάσεις του στη διαμόρφωση προτύπων, ατομικών, κοινωνικών και ιδεολογικών. Επίσης ανέλυσε τις ενοραματικού χαρακτήρα ζωγραφικές συνθέσεις του, με αναδυόμενες συμβολικές μορφές και επικεντρώθηκε στο έργο του με τίτλο "Ο Άγιος".

Διευκρίνησε ότι η εκτιθέμενη σύνθεση, η δωδέκατη προσπάθεια του για απόδοση της μορφής του Αγίου Γερασίμου, είναι η τελευταία της ενότητας που ξεκίνησε αμέσως μετά την αποβίωση των γονέων του πριν το 2000. Όλες οι ανάλογες ζωγραφικές προσεγγίσεις που φιλοτέχνησε ανήκουν πλέον σε ιδιωτικές συλλογές εκτός από μία που κοσμεί την μόνιμη συλλογή της  Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι. Η πλέον χαρακτηριστική από αυτές, λάδι σε καμβά, έχει προσφερθεί πρό ετών στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά Κεφαλληνίας στην μνήμη των γονέων του.  

Η εικαστική έκθεση με έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας, γλυπτικής, ψηφιδωτού και καλλιτεχνικού κοσμήματος καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις λόγου και τέχνης των Πολιτιστικών Δρώμενων Τέχνης είναι ένας ετήσιος καλλιτεχνικός θεσμός με σημαντική απήχηση στους καλλιτέχνες και του φιλότεχνους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου