Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Δεν ήταν μέθη

 

 


 

Βερολίνο, 1895.
Ένας Έλληνας φοιτητής μαγεύεται από μια νεαρή ηθοποιό. Παρασύρονται σε μια σχέση πάθους με εντελώς απρόσμενη κατάληξη. Διανύοντας μια δραματική περίοδο της ευρωπαϊκής ιστορίας θα ζήσουν ριζικά διαφορετικές ζωές. Σε πείσμα της κοινωνίας, της γεωγραφίας και του χρόνου η σχέση τους θα κρατήσει μια ζωή.
Ακροβατώντας μεταξύ μαρτυρίας και μυθοπλασίας το Δεν ήταν μέθη είναι μια ανατομία του πόθου που μεταλλάσσεται και συνάμα η αποτύπωση της ωρίμανσης ενός Έλληνα και Ευρωπαίου πολιτικού.
Μέσα από τα γράμματα της Ελένης Ντάνενμπεργκ και την αφήγηση του Αλέξανδρου Διομήδη αναδύεται πρωτίστως η ιστορία δυο νέων ανθρώπων. Ταυτόχρονα οι διαδοχικές ελληνικές κρίσεις, η κοινωνική πόλωση αλλά και η αντίδραση στην πατριαρχία βρίσκουν την αντανάκλασή τους σ' αυτό το πρώτο, καθηλωτικό μυθιστόρημα της Μαρίνας Πετσάλη.
 
 
Η Μαρίνα Πετσάλη γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1971. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Από το 1997 εργάζεται ως διερμηνέας στις Βρυξέλλες, έχοντας κάνει μια παρένθεση για να ζήσει από το 2008 έως το 2013 στο Βερολίνο. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου