Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛ.

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην ιστορική αίθουσα της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών στην Αθήνα,

τιμητική παρουσίαση του ζωγράφου, ποιητή, θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, διακεκριμένου  μέλους της Π.Ε.Λ. από την δεκαετία του 1990. 

Την εκδήλωση με τίτλο "Εγκάρσια ρήματα λόγου και τέχνης" χαιρέτισε η πρόεδρος της Π.Ε.Λ. κ. Αγγελική Ψακή-Κωβαίου, η οποία αναφέρθηκε επαινετικά στην πολύχρονη προσφορά του στην τέχνη και του απένειμε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αναμνηστική τιμητική πλακέτα. 

Ποιήματα, βιογραφικά στοιχεία της διεθνούς πορείας και κριτικές για το έργο του τιμώμενου διάβασε ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Λ. κ. Ηλίας Παπακωνστανίνου, ποιητής. Εστίασε την αναφορά του στις πρώιμες κριτικές των Αργύρη Βουρνά, Κώστα Κριτσίνη, Άγγελου Φουριώτη, Κίμωνα Φράιερ, Δημήτρη Καραμβάλη καθώς και των Κώστα Ε. Μπέη, Γιώργου Ν. Μοσχόπουλου, Ηλία Τουμασάτου από την έκδοση "Η ποιητική αλέα του Κώστα Ευαγγελάτου", εκ. "Συλλογές". 

Ο Κώστας Ευαγγελάτος στην ευχαριστήρια ομιλία του αναφέρθηκε εποπτικά και εξομολογητικά σε σημαντικές φάσεις της εικαστικής και λογοτεχνικής δημιουργίας του και ανέλυσε τις συνθετικές εκφραστικές του προθέσεις, οι οποίες υπήρξαν προάγγελοι πολλών αισθητικών και κοινωνικών αλλαγών. Ακολούθησε εκτενής διαλογική συζήτηση με την συμμετοχή γνωστών λογοτεχνών και καλλιτεχνών, με καίριες επισημάνσεις για το σύγχρονο εκφραστικό πεδίο, τα προβλήματα των δημιουργών και τις πιθανές μελλοντικές προοπτικές για μια καλή παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου