Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Διαδρομές νερού στην πόλη της Καλαμάτας

 


 

Η Ομάδα «πάμε βόλτα» σε συνεργασία με το «Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» (ΚΕΠΕΑ) Καλαμάτας,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου), οργανώνουν έναν περίπατο την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 προκειμένου να ανακαλύψουμε διαδρομές νερού στην πόλη (χείμαρροι, ρέματα, πηγάδια, αγωγοί ύδρευσης) και να κατανοήσουμε τη μεταξύ τους σχέση και αλληλεπίδραση. Οι διαδρομές του νερού σημάδεψαν και σε πολλές περιπτώσεις καθόρισαν την αναπτυξιακή πορεία της πόλης της Καλαμάτας.

Με οδηγούς τον Γιώργο Αργυροηλιόπουλο (από το ΚΕΠΕΑ Καλαμάτας) και τον  Παύλο Γκραίκη (από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας), θα μάθουμε πολλά για το νερό που κρύβεται κάτω από τα πόδια μας όταν περπατάμε στην πόλη!

Η διαδρομή : 5ο Δημ. Σχολείο «Μπενάκη» – γέφυρα Νέδοντος (παλιό ΚΤΕΛ) – Πλατεία 23ης Μαρτίου – οδός Υπαπαντής – Κτήριο Φιλαρμονικής – Μητροπολιτικό Μέγαρο – πλατεία Υπαπαντής (ανασκαφή) – κτήριο ΔΕΥΑΚ – Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο (αρχοντικό Κυριακού) -  εκκλησία Άγιος Ιωάννης – πλατεία Όθωνος – Αρχαιολογικό Μουσείο – Άγιοι Απόστολοι.

Σημείο συνάντησης : 5ο  Δημοτικό Σχολείο (Αρτέμιδος και Λαιϊκων)

Ώρα εκκίνησης : 6 μ.μ.

Για πληροφορίες : 6936-518550

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου