Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Μάκης Τσίτας : Η πιο καλή απ’ όλες τις γιαγιάδες

 


Εικονογράφηση: ChiaraCarapellese

Σελίδες: 48, Τιμή: 6,60 €, ISBN: 978-618-01-3961-7

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

 

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός το νέο βιβλίο για παιδιά του βραβευμένου συγγραφέα Μάκη Τσίτα(Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 2014) με τίτλο «Η πιο καλή απ’ όλες τις γιαγιάδες».

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εικονογραφημένο βιβλίο γεμάτο τρυφερότητα, αγάπη και χιούμορ. Θέμα του η σχέση εγγονής και γιαγιάς.

 

«Είναι τυχερά όσα παιδιά έχουν γιαγιάδες. Αλλά είναι ακόμη πιο τυχερά όσα έχουν μια γιαγιά σαν τη δική μου!

Μαζί της περνάω πάντα υπέροχα: όταν πάμε στην παιδικήχαρά, όταν φτιάχνουμε κουλουράκια ή μου μαγειρεύει το αγαπημένο μου φαγητό, όταν μεταμφιεζόμαστε ή παίζουμε επιτραπέζια, όταν διαβάζουμε βιβλία ή βλέπουμε παλιές φωτογραφίες, ή όταν πίνουμε κακάο με τις φίλες της.

Είναι απ’ όλες τις γιαγιάδες η πιο καλή, κι εγώ την αγαπώ!»

 

Η όμορφη πολύχρωμη εικ
ονογράφηση της ΙταλίδαςChiaraCarapelleseδένει πολύ αρμονικά με το κείμενο.

 

Για παιδιά από 3 ετών, σειρά «Μπανάνα».

 

 

Βιογραφικό:

Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Διευθύνει το ενημερωτικόsite για το βιβλίο και τον πολιτισμόhttps://diastixo.gr/.

Διηγήματα και βιβλία του για παιδιά έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Έργα του σκηνοθέτησαν η Ρούλα Πατεράκη (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), η Σοφία Καραγιάννη (Θέατρο Vault), η Τατιάνα Λύγαρη (Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ), ο Προμηθέας Αλιφερόπουλος (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), η ΈρσηΒασιλικιώτη (Θέατρο των Καιρών), η TaruMakela (Christine and GoranSchildtFoundation, Φινλανδία), ο AlexandruMazgareanu (Θέατρο Nottara, Ρουμανία).

Στίχους του μελοποίησαν ο Γιώργος Σταυριανός, ο Τάκης Σούκας και η Τατιάνα Ζωγράφου.

Έχει εκδώσει είκοσι πέντε βιβλία για παιδιά και πέντε για ενήλικες.

Για το μυθιστόρημά του «Μάρτυς μου ο Θεός», το οποίο κυκλοφορεί σε 12 ευρωπαϊκές γλώσσες, έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 (European Union Prize for Literature) και τιμήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Πέλλας, τον Δήμο Έδεσσας, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα και τη δουλειά του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του: http://makistsitas.com/el/..

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου