Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Η Τέχνη του Ηθοποιού : Σεμινάριο Θεάτρου με την Σίσσυ Δουτσίου

 


Μετά από ενάμιση χρόνο παύσης λόγω της πανδημίας ξεκινάει ξανά στην AΘΗΝΑ το επιτυχημένο σεμινάριο υποκριτικής “Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ” με την ηθοποιό ΣΙΣΣΥ ΔΟΥΤΣΙΟΥ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών τον Δεκέμβριο του 2021.

 

«Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ»

Ανοιχτό Σεμινάριο Υποκριτικής | Δεκέμβριος 2021
Ινστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών]

 

Το σεμινάριο επεξεργάζεται τα θεμελιώδη ζητήματα της υποκριτικής
(χαρακτήρας, δράση, συναίσθημα) και αποτελείται από 34 Ασκήσεις.

Το πιο πολύτιμο είδος γνώσης είναι η ανακάλυψη των συναισθηματικών μηχανισμών. Ο ηθοποιός οφείλει να καλλιεργήσει τη δύναμη της συγκέντρωσης, της ενσώματης μνήμης και της παρατηρητικότητας. Με μια πρακτική και δομημένη διαδρομή θα αναπτύξουμε τον αυθορμητισμό, την εφευρετικότητα, τη δημιουργικότητα, την δυναμική σύνθεση των συνθηκών (στο χώρο και τον χρόνο).

Θα επικεντρωθούμε στην εξοικείωση με τα Εργαλεία του Ηθοποιού για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τη βάση για τη εκφραστική δημιουργία Χαρακτήρων και Ρόλων. Ο βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να εξερευνήσουμε τους τρόπους που ένας ερμηνευτής μπορεί να σωματοποιήσει την πρόθεσή του, διευρύνοντας παράλληλα τις επιλογές του. Η αυθεντικότητα, η ενέργεια και η πληρότητα μέσα στην προσωπική σωματικότητα, αποκτούν ειδικό βάρος και δουλεύονται με τον ρυθμό, την κίνηση, τους ήχους, τον λόγο και τα αντικείμενα.

Θα εξερευνήσουμε το σώμα μας σε επαφή με:
• τη φαντασία μας
• τους άλλους ερμηνευτές
• τη σχέση μας με το κοινό
• το συναίσθημα που παράγει

Το σεμινάριο απευθύνεται σε: νέους ηθοποιούς, άτομα που έχουν ασχοληθεί με τη δραματική τέχνη, ανθρώπους που επιθυμούν να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα και να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και την λειτουργία του ηθοποιού, χορευτές, σπουδαστές παραστατικών τεχνών, αλλά και σε οποιονδήποτε αγαπά τις παραστατικές τέχνες.

 

έναρξη: Σάββατο 4/12/2021 – ώρα 12:00

Διάρκεια: 6 μαθήματα | 24 ώρες
Στο τέλος του σεμιναρίου δίδεται "Βεβαίωση Παρακολούθησης" αναγνωρισμένη από το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών

 

ΣΑΒΒ. 4/12 – 12.00-16.00

ΚΥΡ. 5/12 – 12.00-16.00

ΣΑΒΒ. 11/12 – 12.00-16.00
ΚΥΡ. 12/12 – 12.00-16.00

ΣΑΒΒ. 18/12 – 12.00-16.00

ΚΥΡ. 19/12 – 12.00-16.00

 

Κόστος: 100 €

 

Τόπος: Θέατρο Παραμυθίας (οδός Παραμυθίας 24- Κεραμεικός)
Διδάσκει η ηθοποιός ΣΙΣΣΥ ΔΟΥΤΣΙΟΥ (
https://www.sissydoutsiou.com/)
Πληροφορίες / δηλώσεις συμμετοχής: 2106465693 / 6951407792
email: theinstitutecontact@gmail.com

 

+ the Institute [for Experimental Arts]
www.theinstitute.info

_______

Η Σίσσυ Δουτσίου είναι ηθοποιός και ποιήτρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Έλαβε το πτυχίο της στην Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Δήλος το 2009. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στην υποκριτική με εργαστήρια της Natalie Portman και της Helen Mirren, ενώ παρακολούθησε μεταπτυχιακά εργαστήρια με τους David Lynch, Martin Scorsese και Spike Lee, τα οποία καλλιέργησαν περαιτέρω τη δημιουργικότητα της.

Πρωταγωνίστησε σε θεατρικές παραστάσεις: «Μεταμόρφωση» Φραντς Κάφκα, «Οι Δούλες» Ζαν Ζενέ, «Πεθαίνω Σαν Χώρα» Δ.Δημητριάδη, «Ψύχωση 4.48 Psychosis» Sarah Kane, «Νύχτα!- Yard Gal » Rebecca Prichard κ.α.

Η παράσταση “Μεταμόρφωση” του Φραντς Κάφκα σε σκηνοθεσία του Τάσου Σαγρή και παραγωγή του Ινστιτούτου Πειραματικών Τεχνών συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Πόρτα – έναρξη 15/1/2022. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Franz Kafka Society – Prague και του Τσέχικου Κέντρο Πολιτισμού.
(info: 
https://theinstitute.info/?p=4124)

Είναι ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Πειραματικών Τεχνών και επιμελήτρια του ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ Βίντεο Ποίησης στην Αθήνα. Περιόδευσε με θεατρικά έργα, αναγνώσεις ποίησης, performances και διαλέξεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία. Έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στην City Judson Memorial Church (Νέα Υόρκη), στο London School of Economics and Political Sciences και στην 1η Μπιενάλε Destroy Athens. Έχει συνεργαστεί με πολλά θέατρα και οργανισμούς όπως η αμερικανική εταιρεία Living Theater και το Institute for Experimental Theatre στην Καλκούτα.

Σημαντικές συναντήσεις και συνεργασίες με ανθρώπους όπως ο Suprijo Samjadar (Θέατρο Grotowski), ο ανθρωπολόγος David Graeber, ο Νάνος Βαλαωρίτης και ο Jeffrey Perkins από την ομάδα Fluxus έχουν επηρεάσει το έργο της.

Ποιήματα της βρίσκονται στην «Ανθολογία Νεοελληνικής Ποίησης: 1550-2017» Ekstasis Editions, Canada 2018. Τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κενότητα: «Προσβολή Δημοσίας Αιδούς» «Ω! Απόκρυφον», «Η Ηδονοβλεψίας», «Ένδοξες Μέρες», «Μυθολογικά Τέρατα».

Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις και φεστιβάλ με παρουσιάσεις, σεμινάρια και performances (ανάμεσα σε άλλα): International Poetry Festival (LSE London, 2018), City After Eight Conference Berlin (2019), Institute for Experimental Arts Καλκούτα Ινδία (2012), New York Film Festival (2010), University of California Berkeley (2010), 1st Biennale Destroy Athens (2007), Gathering of the Tribes – Frankfurt (2006), Mουσείο Μπενάκη ( 2005).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου