Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

200 χρόνια επιστημονικής συνεργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας

 

 σε ένα διαδραστικό “EscapeRoom

 

Έχεις το κλειδί για να ξεκλειδώσεις 200 χρόνια της κοινής επιστημονικής ιστορίας Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας; Μπορείς να λύσεις τον γρίφο σπουδαίων επιστημονικών ανακαλύψεωντης ιστορίας; Γνωρίζεις τους επιστήμονες που καθόρισαν την πορεία των τελευταίων 200 ετών και που θα σε βοηθήσουν να αποδράσεις από το δωμάτιο;

 

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός SciCo (ScienceCommunication) εγκαινιάζουν τη δράση“USA-Greece: 200 YearsofInnovation”, ένα διαδραστικό EscapeRoom, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την κοινή επιστημονική ιστορία των δύο χωρών και τελικά να «αποδράσουν», χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους. Το EscapeRoom φιλοξενείται στο Σεράφειοτου Δήμου Αθηναίων και παρουσιάζει μερικές από τις μεγαλύτερες επιστημονικέςανακαλύψειςτου κοινού ταξιδιού της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών στην ιστορία.

 

Οι επισκέπτες καλούνται να περιηγηθούν μέσα από 4 διαφορετικά δωμάτια, το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για μερικές από τις σημαντικότερες ιστορικές και επιστημονικές ανακαλύψεις, μέσα από γρίφους και παζλ. Και οι τέσσερις αίθουσες αναδεικνύουν τις αξιοσημείωτες καινοτομίες που προέκυψαν από την ελληνοαμερικανική συνεργασία τα τελευταία 200 χρόνια, εστιάζοντας σε μερικές από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες από διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.

 

Η Πρεσβεία των ΗΠΑστην Αθήνα χρηματοδότησε αυτήν την προσπάθεια, στο πλαίσιο των δράσεων: «ΗΠΑ-Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 Χρόνια Φιλίας», για την υποστήριξη των εορτασμών των διακοσίων ετών από την ελληνική επανάσταση.Η δράση «USA-Greece: 200 Years of Innovation» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των δράσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

 

Χρήσιμες πληροφορίες

 

Πού: Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144

Πότε: Από Παρασκευή 19 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας:Δευτέρα- Παρασκευή από 10:00 έως 13:00 (επισκέψεις σχολείων) και από 17:00 έως 20:00 (για το κοινό)και Σάββατο-Κυριακή από τις 12:00 έως τις 18:00.

 


Η
είσοδος είναι ελεύθερη και ανοιχτή για το κοινό.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου