Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Webinar: Ο Φαντασμαγορικός Θαλάσσιος Κόσμος του Αιγαίου παρουσιάζεται στα παιδιά της ομογένειας

 


 

***

 

final poster really

To Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Βοστώνη σε συνεργασία με το Institute of Eastern Mediterranean Studies at Emmanuel College και με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, φέρνουν το Αιγαίο στις ΗΠΑ και ακόμα πιο μακριά, στις 29 Μαΐου 2021 στις 18:00 Ελλάδας (EEST)/ 11:00 Βοστώνης (EDT).

Το webinar με τίτλο Discovering the Fascinating Marine World of the Aegean Sea (το οποίο θα γίνει στα αγγλικά) απευθύνεται σε νέους όλων των ηλικιών. Κύριο μέρος του webinar θα αποτελέσει η προβολή εντυπωσιακού οπτικοακουστικού υλικού από την σπάνια βιοποικιλότητα του Αιγαίου, όπως έχει καταγραφεί κατά τα 24 χρόνια έρευνας και δράσης του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τους παράγοντες που απειλούν τη θαλάσσια ζωή, αλλά και για το πώς ο καθένας μας μπορεί να περιορίσει το αποτύπωμα που προκαλούν οι καθημερινές του συνήθειες στο φυσικό περιβάλλον και τις θάλασσες.

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το πόσα λίγα γνωρίζουμε την σπάνια βιοποικιλότητα που επιβιώνει έως σήμερα στις θάλασσές μας. Αν δεν γνωρίσουμε τον μοναδικό τους πλούτο, είναι αδύνατον να τις διαχειριστούμε και να τις προστατέψουμε!

 

***

 

Ομιλητές:
-Δρ Πέτρος Βαμβακάς - Διευθυντής στο Institute of Eastern Mediterranean Studies του Emmanuel College της Βοστώνης
-Αναστασία Μήλιου – Διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος
-Δρ. Μελίνα Κουραντίδου Ειδικός στα οικονομικά των θαλάσσιων πόρων στο Woods Hole Oceanographic Institution,
-Στράτος Ευθυμίου - Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Βοστώνη

 

***

 

Το webinar έχει ήδη μεγάλη απήχηση με εκατοντάδες εγγραφές. Μπορείτε και εσείς να το παρακολουθήσετε (η συμμετοχή είναι δωρεάν).

Για εγγραφές: https://bit.ly/2Rbzrwu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου