Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Η Έξυπνη πόλη είναι η απάντηση. Ποιά ήταν όμως η ερώτηση;

 


 

 

Περίληψη

Ο άνθρωπος από πάντα αναρωτιέται και προσπαθεί να προσεγγίσει το μέλλον. Σήμερα, τα μελλοντικά συστήματα ήδη αρχίζουν να προσεγγίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες.

Βιώνουμε μια μεταβατική εποχή, όπου χαρακτηρίζεται από την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας. Λόγω σύγχρονων παγκόσμιων προβλημάτων και μελλοντικών προκλήσεων, η αναδιαμόρφωση των σημερινών πόλεων κρίνεται απαραίτητη.

Η Έξυπνη Πόλη, προβάλλεται σαν την επικρατέστερη εκδοχή της μελλοντικής πόλης. Όλο και περισσότερα μέρη ανά τον κόσμο, χρησιμοποιούν, λειτουργούν και εξελίσσονται σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να χαρακτηριστούν ως «έξυπνα».

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
 

 

 


"Υδάτινες Αστικές Επεκτάσεις: από το παρελθόν στο μέλλον"

 

 


ΠΕΡΙΛΗΨΗ
 

Οι ιδέες για το σχεδιασμό και την κατασκευή πόλεων στο νερό μπορεί να φαντάζουν ως παράδοξες προτάσεις της επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο οι πρώτες πλωτές κατασκευές κατοίκησης εμφανίζονται ήδη από τη νεολιθική εποχή. Πλωτοί κήποι, δημόσια έργα αλλά και κατοικίες άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους ήδη από τον 14ο αιώνα και να θέτουν τα θεμέλια τους για πολλούς τομείς των σύγχρονων προτάσεων. Σήμερα, περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι ζουν ήδη μόνιμα πάνω από την επιφάνεια του νερού και ακόμη περισσότεροι ζουν κοντά στο υδάτινο στοιχείο, γεγονός που επιβεβαιώνει την οικειότητα του ανθρώπου με αυτό. Τα τελευταία χρόνια, οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί-ερευνητές/κατασκευαστές δημοσιοποιούν τις δικές τους προτάσεις ως απάντηση στο κοινωνικό θέμα της ταχείας αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, την ανάγκη για  δημιουργία νέων κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών αλλά κυρίως για τις πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με κύριο πρόβλημα την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 


 

 

                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου