Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ των Ενεργών Πολιτών ΕύβοιαςΕμείς οι ενεργοί πολίτες της Εύβοιας, 
με αφορμή την υπ’ αριθ. 62/19-2-2021 (ΦΕΚ984/12-3-2021) απόφαση της Διυπουργικής επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ 470,4 MW» του επενδυτικού φορέα με την ονομασία «Ελλάκτωρ ΑΕ», εκδώσαμε ψήφισμα με βάση το οποίο όλοι εμείς συμφωνούμε στα παρακάτω: 

- Είμαστε ρητά και κατηγορηματικά αντίθετοι στο παραπάνω έργο όπως και σε κάθε άλλο συναφές έργο που θα επιβαρύνει περαιτέρω το νησί της Εύβοιας που αυτή τη στιγμή φέρει περίπου τις μισές εγκαταστάσεις ΑΠΕ όλης της χώρας. Είμαστε υπέρ της πράσινης ενέργειας, όπως αποδεικνύεται και από την εκτεταμένης ύπαρξη ΑΠΕ στον νησί, όχι όμως όταν αυτή χρησιμοποιείται με τρόπο ασύδοτο και κερδοσκοπικό, ενάντια στις τοπικές κοινωνίες. Ο πολλαπλασιασμός τους χωρίς άλλα κριτήρια προκαλεί αθροιστική επιβάρυνση στο περιβάλλον και υποβαθμίζει το νησί και τη ζωή των κατοίκων. 

- Εμποδίζοντας παραγωγικές δραστηριότητες όπως η κτηνοτροφία και η μελισσοκομία. Υπονομεύοντας μακροπρόθεσμα τον τουρισμό. Τοποθετώντας τις ανεμογεννήτριες χωρίς κριτήριο σε περιοχές “Natura”, πανέμορφα δάση, παραλίες και ιστορικούς χώρους. 

- Εμείς οι ενεργοί πολίτες όλης της Εύβοιας, της Σκύρου και όχι μόνο, δηλώνουμε ξεκάθαρα σήμερα ότι το νησί μας δεν μπορεί να ‘’σηκώσει’’ άλλα αιολικά και προς τούτο κοινοποιούμε αυτό το ψήφισμα σε πολιτικά κόμματα, περιφέρεια, δήμους, φορείς ζητώντας την υποστήριξη όλων στα νόμιμα πλαίσια που ο καθένας τους μπορεί. Ήρθε η ώρα της έμπρακτης στήριξης και των έργων! 

- Προτείναμε και παροτρύνουμε την κοινή δράση με κοινό ταμείο προκειμένου να εξασφαλίσουμε κορυφαία εκπροσώπηση από νομικούς εξειδικευμένους στο περιβαλλοντικό δίκαιο για άμεση -καθώς οι προθεσμίες τρέχουν- προσφυγή στη δικαιοσύνη. 

- Προστατεύουμε τις τοπικές κοινωνίες και ξεκινάμε άμεσα ενημέρωση τους. Κοινοποιούμε αυτό το ψήφισμα για συλλογή του μέγιστου αριθμού υπογραφών που θα ενοποιηθούν σε μια κοινή δεξαμενή! Καλούμε όλους όσοι συμφωνούν να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους, ας ακουστεί δυνατά η φωνή μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου