Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Ζητάμε από την ΕΕ να μας φέρει πίσω τη Φύση!

 

 


 

 

 

Αγαπητοί φίλοι & φίλες, 
 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε πρόσφατα μια υπόσχεση: πως θα προτείνει μία νέα νομοθεσία, ώστε να γίνει και νομικά δεσμευτική η αποκατάσταση της φύσης σε όλη την Ευρώπη.
Ο λόγος; Η φύση όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα κινδυνεύει. 

Υλοτομία, εντατική γεωργία και υπεραλίευση έχουν ωθήσει ένα εκατομμύριο είδη ζώων και φυτών στο χείλος της εξαφάνισης. Με τη βιοποικιλότητα να αφανίζεται 100 φορές πιο γρήγορα από τον φυσιολογικό ρυθμό, οι συνέπειες για το κλίμα, την υγεία και την ευημερία μας θα είναι καταστροφικές.

Γι' αυτό και το να προστατεύσουμε ό,τι μας έχει απομείνει είναι απαραίτητο αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται να ΦΕΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΦΥΣΗ!

 

 

Αυτό ακριβώς συνέβη στις Διονυσάδες, στη ΒΑ Κρήτη, όπου χάρη στις στοχευμένες δράσεις απομάκρυνσης αρουραίων (ένα είδος-εισβολέας στις ακατοίκητες νησίδες, εισαχθέν από τον άνθρωπο) αποκαταστάθηκε η βλάστηση των φυσικών οικοτόπων και ανέκαμψαν οι πληθυσμοί απειλούμενων πουλιών, ερπετών και άλλων οργανισμών, με αποτέλεσμα να μετατραπούν και πάλι οι νησίδες αυτές σε μικρούς παράδεισους για την άγρια ζωή.

Αν και, μέχρι στιγμής, δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα δεσμεύονται τα κράτη-μέλη για την αποκατάσταση της φύσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τους πολίτες να καταθέσουν την άποψή τους για το τι θα πρέπει να περιλαμβάνει η νέα νομοθεσία, μέσα από δημόσια διαβούλευση που έχει ξεκινήσει και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 5 Απριλίου 2021.

 

 

Γιατί είναι σημαντικό να συμμετέχουμε;

Όσο περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες πάρουν μέρος σε αυτή τη διαβούλευση, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να έχουμε τελικά μία πραγματικά ωφέλιμη νομοθεσία που θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε τη μοίρα της φύσης στην Ευρώπη και πέρα από αυτή. 

Είναι επίσης μία μοναδική ευκαιρία για όλους τους πολίτες της Ευρώπης, κάθε έναν από εμάς, να συμμετέχει στη διαδικασία διαμόρφωσης μίας τόσο κρίσιμης, για το μέλλον μας, νομοθεσίας.
 

Πώς μπορούμε να συμμετέχουμε;

Έχουμε ετοιμάσει ένα εξαιρετικά απλό μήνυμα το οποίο μπορείτε να μας βοηθήσετε να μεταφέρουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή: μόνο μέσα από μια ριζική, βαθιά μεταμορφωτική αλλαγή στη γη και τη θάλασσα θα καταφέρουμε να φέρουμε πίσω τη χαμένη βιοποικιλότητα που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανακόψουμε και να προσαρμοστούμε στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, αλλά και να αποτρέψουμε τη μελλοντική διασπορά ασθενειών. Γι’ αυτό και πρέπει να αποκαταστήσουμε τη Φύση τώρα! Η επιβίωσή μας εξαρτάται από αυτό.

Υπογράφουμε και στέλνουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το μήνυμα πως πρέπει να επιστρέψουμε στη φύση ό,τι της έχουμε στερήσει!

 

 

Με τη βοήθειά σας, μπορούμε να επιστρέψουμε τη γη,
το νερό και τη θάλασσα πίσω στη Φύση!

 

Δεν είναι υπέροχο όταν η φύση ξαναγεννιέται; 

Η ζωή επιστρέφει χάρη στην αποκατάσταση της φύσης!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου