Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Όχι άλλες διαβουλεύσεις! Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

 

Κάρυστος, 30 Μάρτη 2021

Άλλη μια φορά, η Δημοτική Αρχή και ο κ. Δήμαρχος εξέφρασαν στα λόγια την πρόθεσή τους για καμιά άλλη ανεμογεννήτρια και παράλληλα δεν ψήφισαν κανένα από τα συγκεκριμένα θέματα που έβαλαν οι φορείς και σύλλογοι της περιοχής μας για τις αναγκαίες δράσεις του Δήμου απέναντι στην επέλαση των ανεμογεννητριών.

Ο κ. Δήμαρχος έκανε προσπάθεια να μετατρέψει τη συνεδρίαση σε «παράσταση για ένα ρόλο» λέγοντας πως «έχει κάνει ότι περνάει από το χέρι του» και πως «δεν πρέπει να γίνεται αντιπολίτευση σε ένα θέμα που πρέπει να είμαστε όλοι μαζί» χωρίς βέβαια να παίρνει θέση για τα συγκεκριμένα αιτήματα των φορέων, «πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα» όπως σχολίασε ο Δ. Παρασκευάς.

Ο Δημήτρης Παρασκευάς, τόνισε από την αρχική του τοποθέτηση πως αν θέλει το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι συνεπές με τις αποφάσεις του για «καμιά νέα ανεμογεννήτρια στο δήμο Καρύστου» θα πρέπει να υιοθετήσει όλες τις προτάσεις των συλλόγων για ανάθεση των νομικών ενεργειών σε εξειδικευμένο γραφείο  και προσφυγή σε όλα τα έργα σε όποια φάση αδειοδότησης κι αν βρίσκονται, για έκδοση ενημερωτικού υλικού που έχουν διαμορφώσει οι φορεί με την υπογραφή του δήμου, για μπλοκάρισμα εργασιών εγκατάστασης με απαγόρευση μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών από ξηρά και θάλασσα.

Επισήμανε, πως «οι φωνές που λένε πως "δεν έχει σημασία πως φτάσαμε ως εδώ", κρύβουν τις αιτίες που πρέπει να μπουν στο στόχαστρο της πάλης μας γιατί για τους ίδιους λόγους συνεχίζεται η επέλαση των ανεμογεννητριών. Όσοι λένε "οι βουλευτές δεν ξέρουν" αθωώνουν τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν βάλει πλάτη και συνεχίζουν, με την πολιτική "απελευθέρωσης" της ενέργειας και τη στήριξη της "Πράσινης Ανάπτυξης", για να γεμίσουν κάθε βουνοκορφή με αιολικά για τα κέρδη των μονοπωλίων».

Ήδη από την πρόσκληση του Προέδρου έγινε προσπάθεια να μετατραπεί η συνεδρίαση σε «φιλολογική συζήτηση» καθώς το θέμα παρουσιάστηκε ως «ενημέρωση», αντίθετα από τα αιτήματα των φορέων, της Λαϊκής Συσπείρωσης και του συνδυασμού του κ. Χατζηνικολή.

Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που τοποθετήθηκαν και εξέφρασαν υποτίθεται τη «συμφωνία» τους, στο πιο άμεσο χρονικά θέμα, την εγκατάσταση 111 ανεμογεννητριών από την ΤΕΡΝΑ στον Καβοντόρο που ήδη έχει ξεκινήσει εργασίες, εξέφρασαν αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις. Δείχνοντας πως η «συμφωνία» τους είναι προσχηματική.

Φτάνοντας στο τέλος της συζήτησης, με πρόταση του κ. Αλούκου, απορρίφτηκαν τα αιτήματα των φορέων από την πλειοψηφία των συμβούλων της δημοτικής αρχής. Με αστείες δικαιολογίες, αυτά που δε μπορούσε να αποφασίσει το ΔΣ, παραπέμφθηκαν σε συζήτηση μεταξύ του Δημάρχου, των επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων και της νομικού συμβούλου του δήμου για να επανέλθει το ΔΣ σε νέα του συνεδρίαση. «Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι» δηλαδή!

Είναι φανερό πια, πως όσοι συνέβαλαν στο να γίνει ο Δήμος Καρύστου ο πρώτος δήμος σε εγκατεστημένη ισχύ στη χώρα δε μπορούν να συμβάλουν στο να σταματήσει αυτή η κατάσταση!

Τώρα πρέπει πιο δυναμικά να συνεχιστεί η δράση των φορέων και συλλόγων για να μπει τέρμα στην επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας, να εκφραστεί το «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!» από περισσότερους.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου

Δημήτρης Παρασκευάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου