Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Οι γόπες που δεν είναι ψάρια
Οι "γάβροι" ως οπαδοί γνωστής αθλητικής ομάδας δεν είναι αντιμετωπίσιμοι, το ίδιο όμως δεν συμβαίνει με τις γόπες...Δηλαδή όχι τα ψάρια  αλλά τα υπόλοιπα των τσιγάρων – για τα οποία έχουν  γραφτεί κάμποσα πράγματα  σε αυτό τον ιστότοπο.
Στο Παρίσι ήδη ξεκίνησαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα διανομής 15000 Τασακίων (!) γιατί  οι έμφρονες πολίτες ενοχλούνται -  τουλάχιστον από την κακογουστιά που ενέχει η ανέμελη έως τσαμπουκαλίδικη ρίψη αποτσίγαρων στους δρόμους…
Επειδή  όμως το καλό είναι μεταδοτικό, και μάλιστα δημιουργεί άμιλλα και πλειοδότες, πρόσφατα στην Ιταλία η  κυβέρνηση Ρέντσι πήρε τη μεγάλη και άκρως φιλόδοξη απόφαση να επιβάλλει  πρόστιμο  300 ευρώ σε όσους πετούν αποτσίγαρα στο δρόμο !
Για άλλα απορρίματα, όπως τσίχλες, χαρτάκια αποδείξεων κ.λπ, το πρόστιμο θα ανέρχεται από 30 μέχρι 150 ευρώ.
Τα μέτρα αυτά πέρασαν από την ιταλική Βουλή με στόχο τον περιορισμό των απορριμμάτων στους δρόμους αλλά και την ελάττωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που ήδη στο Τορίνο και στο Μιλάνο είναι σε υψηλά επίπεδα.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Παρίσι υιοθετήθηκε πρόστιμο 68 ευρώ για κάθε γόπα που πετιέται στο δρόμο.
Η κυβέρνηση Ρέντσι έχει βάλει στόχο να επενδύσει 35.000.000 ευρώ για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με συγκεκριμένα μέτρα, όπως την δωρεάν επιβίβαση στα μέσα μεταφοράς, τους ποδηλατόδρομους και το σύστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου