Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Αυτοκίνητα ή έπεα πτερόεντα;


Η είδηση αναφέρει ότι  οι κάτοικοι του Τελ Αβίβ  θα δουν σύντομα πάνω από τα κεφάλια τους αυτοκίνητα που πετάνε….
Λέει η είδηση :
«Η αεροναυπηγική εταιρεία του Ισραήλ (ΙΑΙ) σχεδιάζει ένα δίκτυο, αρχικά, 500 μέτρων πάνω από τις εγκαταστάσεις της προκειμένου να τσεκάρει την αποτελεσματικότητα των έργων της. Το δίκτυο έχει ήδη αναλάβει να κατασκευάσει η εταιρεία skyTran.
Πρόκειται για διθέσια αυτοκίνητα τα οποία θα υψώνονται από το έδαφος με τη χρήση ενός πλέγματος μαγνητικών πεδίων και θα παρακάμπτουν έτσι τα μεγάλα μποτιλιαρίσματα του Τελ Αβίβ. Η ΙΑΙ ελπίζει, καταρχήν, ότι οι δοκιμές θα αποδείξουν ότι μπορεί να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο και μάλιστα σε εμπορική κλίμακα. Με βάση τα μέχρι τώρα πλάνα, στόχος είναι οι επιβάτες να καλούν με τα κινητά τους τηλέφωνα όταν χρειάζονται «ιπτάμενο αυτοκίνητο» και αυτό να τους συναντά σε προκαθορισμένο σημείο και στη συνέχεια να κατευθύνονται απευθείας στον προορισμό τους.
Τα «ιπτάμενα οχήματα» θα έχουν μέγιστη ταχύτητα (προς το παρόν τουλάχιστον) 70 χιλιόμετρα την ώρα αν και η εμπορική τους χρήση εκτιμάται ότι θα δώσει (χρηματική) ώθηση στην έρευνα προκειμένου η ταχύτητα αυτή ν’ αυξηθεί. Η λειτουργία του δικτύου των ιπτάμενων αυτοκινήτων πάνω από το Τελ Αβίβ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να έχει τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2015. Η δε εταιρεία κατασκευής του δικτύου, η to skyTran έχει αρχίσει, ήδη, να προωθεί το σχέδιο και σε Ινδία και ΗΠΑ, αν και καθοριστικό θα είναι το αν θα γίνει εφικτή η λειτουργία του δικτύου στο Ισραήλ…..»
Ως πηγές αναφέρονται το bbc και το  reuters, αλλά εγώ ομολογώ ότι είμαι δύσπιστος…..
Αυτό το πλέγμα «μαγνητικών πεδίων» είναι περίεργο, ο δε χρονικός ορίζοντας «στα τέλη του 15»  φαίνεται υπερβολικός. Το όλο είναι  λιγότερο πιστευτό σε σχέση με το «αυτοκινητοπλάνο», στο οποίο αναφερόμασταν σε προηγούμενη ανάρτηση.



Προς το παρόν, η μάχη εναντίον του Νόμου της βαρύτητας διεξάγεται με πολύ πιο συμβατικά μέσα, των μαγνητικών πεδίων εντασσομένων   στο οπλοστάσιο του Superman

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου