Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Γράμμα προς τους βουλευτές του θερινού τμήματος - περί δασών....

Κυρίες και κύριοι βουλευτές

Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, έτυχε σε σας να επομισθείτε  σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον των ελληνικών δασών και συνακόλουθα για την ποιότητα ζωής . Yποθέτω ότι γνωρίζετε, όπως όλοι οι νουνεχείς κάτοικοι αυτής της χώρας, ότι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες υπήρχαν πάντοτε δικαιολογίες για την απομείωση  και κυρίως για την «απαρτίωση» των δασών. Οι εμβόλιμοι  οικισμοί και δραστηριότητες   εντός των δασικών χώρων,  έκαναν την ελληνική φύση-αφύσικη, το τοπίο ασυνάρτητο, τις οικολογικές  λειτουργίες  ατελείς και προβληματικές. Και όλα αυτά αναπτύσσονταν σε μια εξαιρετικά αραιοκατοικημένη χώρα, με το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της  σε μεγάλα αστικά συγκροτήματα, επομένως με περίσσεια εδαφικών πόρων στην ύπαιθρο.

Αυτή η κολοσσιαία αντίφαση,   ανάμεσα  στην επάρκεια  εδαφών και στην  χωροταξία της πλεονεξίας και της ασυναρτησίας, τίθεται και πάλι  στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Σε σχέση με τα χιλιάδες ΝΑΙ που , δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα ειπώθηκαν την τελευταία περίοδο, εσείς έχετε τη δυνατότητα να πείτε ένα  δημιουργικό ΟΧΙ . Ή τουλάχιστον μπορείτε να επαναπέμψετε το ζήτημα των δασών στο μέλλον, για να αξιοποιηθεί στο ενδιάμεσο διάστημα η γνώμη επιστημονικών και περιβαλλοντικών φορέων.
Η κοινωνία γνωρίζει ότι στο προκείμενο θέμα δεν λειτουργείτε υπό πίεση – δηλαδή πίεση ανάλογη αυτής που επέβαλε τις δυσάρεστες  αποφάσεις της τελευταίας τετραετίας. Μπορείτε επομένως να  επιστρατεύσετε την ευθυκρισία σας και να κριθείτε αντίστοιχα από τους πολίτες 
Με τιμή
Γιάννης Σχίζας
Συγγραφέας
Διαχειριστής των ιστότοπων oikoniki και  oikologein



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου