Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Στον Ψηλορείτη, η 74η Πανελλήνια ορειβατική Συνάντηση19-20 Ιουλίου

 Το τοπίο είναι τραχύ και απόκοσμο, αλλά διαλέχτηκε για την Πανελλήνια συνάντηση των ορειβατών,  που  έχει ως οργανωτές τους Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου και Ε.Ο.Σ. Ρεθύμνου.  
Το πρόγραμμα της συνάντησης  και των συμπαρομαρτούντων , περιλαμβάνει , σύμφωνα με την πρόταση του ΕΠΟΣ Φυλής [ σχετικά  με τις δράσεις του συλλόγου http://oikologein.blogspot.gr/2014/05/blog-post_14.html ]:

 Το πρωί του Σαββάτου 19.7, άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου. Περιήγηση στην πόλη  και προαιρετικές επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο ή στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού.  
Στη συνέχεια αναχώρηση λεωφορείων  για Νίδα  από το  Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου   στις 14.00.  Την Κυριακή η επιστροφή προγραμματίζεται μετά το πέρας της Πανελλήνιας Ορειβατικής Συνάντησης στις 17.30 , με στάση στα Ανώγεια, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επισκεφτούν το παραδοσιακό χωριό, να γευματίσουν και στη συνέχεια να μεταφερθούν στο λιμάνι του Ηρακλείου για την αναχώρηση τους. Η άφιξη στον Πειραιά θα γίνει τη Δευτέρα το πρωί .. 
Ορισμένες λεπτομέρειες :
-         Υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης στο Ιδαίον Άντρο, όπου ο Δίας ανατράφηκε από τους Κουρήτες και τη νύμφη Αμάλθεια ή στο μνημείο του Αντάρτη, φτιαγμένο από πέτρες κι αφιερωμένο στους αγώνες για την ελευθερία
-         Για λόγους οικονομίας και προστασίας περιβάλλοντος είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους σκεύη φαγητού (πιάτα, πιρούνι, μαχαίρι, ποτήρι) και το παγούρι τους.
-         Συντονιστής των συμμετεχόντων με τον Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής : Γιώργος Στεριώτης, τηλ.: 6977775599




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου