Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ - ΑΡΤΑ 24-26/3

 


Η Greenway Experience και η ANIMA μας καλούν στην τελευταία μας εκδρομή πριν το Πάσχα στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού στις 24-26 Μαρτίου με φιλοξενία στην Άρτα:

Θα κινηθούμε σε δύο άξονες: αφενός προς τη λίμνη Ζηρού, τις εκβολές του Λούρου, τις λιμνοθάλασσες της Ροδιάς - Λογαρούς και το γραφικό νησάκι της την Κορωνησίας και αφετέρου προς τις εκβολές του Αράχθου και τον υγρότοπο του Πλαματερού.

Στα έξτρα της εκδρομής είναι η βόλτα στο κέντρο του Κόλπου με καΐκι το Σάββατο 25/3 για να δούμε και να φωτογραφήσουμε τα δελφίνια του Αμβρακικού!

Τo ατέλειωτο τοπίο του Αμβρακικού, οι Αργυροπελεκάνοι που είναι παντού παρόντες, ο πλούτος των ειδών και οι αριθμοί των πουλιών θα μας καταπλήξουν…


Περισσότερα για το τριήμερο:

Η εκδρομή αυτή έχει κεντρικό σκοπό την παρατήρηση και φωτογράφηση πουλιών και θα υλοποιηθεί στο βόρειο τμήμα του Αμβρακικού κόλπου, στην ευρύτερη περιοχή που σχηματίζεται από τα δέλτα των ποταμών Λούρου και Άραχθου.

Πρόκειται για ένα εκτεταμένο σύστημα προστατευόμενων υγροτόπων διεθνούς σημασίας . Στην περιοχή έχουν καταγραφεί 295 είδη πουλιών με παγκοσμίως απειλούμενα είδη όπως τον Αργυροπελεκάνο, τη Βαλτόπαπια, τον Ήταυρο, τον Στικταετό και την Λαγγόνα.

Στις λιμνοθάλασσες Τσουκαλιό και Λογαρού θα παρατηρήσουμε εκατοντάδες πάπιες , βουτηχτάρια και βέβαια μια από τις σημαντικότερες αποικίες Αργυροπελεκάνων παγκοσμίως. Στο έλος της Ροδιάς υπάρχει ο μεγαλύτερος καλαμιώνας στον Ελλαδικό χώρο. Η περιοχή χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντική για τα Αρπακτικά όπως ο Στικταετός, ο Καλαμόκιρκος, ο Χειμωνόκιρκος , το Νανογέρακο και ο σπάνιος Βασιλαετός που αναζητούν την τροφή τους στους υγροτόπους και στους καλαμώνες.

Στην εκδρομή θα έχουμε και τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε περιήγηση με σκάφος στο κέντρο του κόλπου, από την Πρέβεζα μέχρι την Κορωνησία και να δούμε χελώνες και δελφίνια, που υπάρχουν όλο το χρόνο εκεί!

Η δεύτερη μοναδική ευκαιρία είναι ότι θα προσεγγίσουμε εσωτερικά τον υγρότοπο του Πλαματερού και τις εκβολές Αράχθου από το χωριό Κομμένο, για να παρατηρήσουμε παρυδάτια: Λασποσκαλίδρες, Νανοσκαλίδρες, Θαλασσοσφυριχτές, Βροχοπούλια, Μπεκατσίνια, Αβοκέτες, Καλημάνες και πιθανόν Ψαραετό και Γελαδάρη.

Φωτογράφοι και παρατηρητές πουλιών θα ενθουσιαστείτε!

Η διαμονή στην Άρτα θα μας επιτρέψει μια γνωριμία και με τα βυζαντινά μνημεία της Παναγίας Παρηγορήτισσας, της Αγίας θεοδώρας, το αρχαιολογικό μουσείο αλλά και την Πινακοθήκη Γ. Μόραλη.

Θα χαρούμε να περάσουμε και αυτό το τριήμερο μαζί!!!

Δημήτρης Αναγνώστου 6937947072

Σπύρος Ψύχας 6974510976

Info:greenwayexperience1@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου