Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Sophie Rodin_ "At home in the world" - Το σπίτι μας ο κόσμος


_Σχέδια, collage, εικαστικό βιβλίο       

Victoria Square Project, Ελπίδος 13, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα

Εγκαίνια: 20  Φεβρουαρίου, 6 - 9 μ.μ. 

Διάρκεια έκθεσης: 21 -24 Φεβρουαρίου 2019. Ωρες λειτουργίες: 12 - 6 μ.μ..

Δωρεάν εργαστήριο κατασκευής εικαστικού βιβλίου Σάββατο 23 (4 - 7 μ.μ) και Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 (11:30 - 1:30 μ.μ).



Τρία χειροποίητα βιβλία με σχέδια, collage και κείμενα παρουσιάζει στον χώρο του Victoria Square Project η εικαστικός Sophie Rodin. Τα βιβλία γεννήθηκαν μέσα από συναντήσεις και εργαστήρια που επί σειρά ετών πραγματοποίησε η Rodin με πρόσφυγες και μετανάστες. Αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου project εικαστικού βιβλίου υπό τον τίτλο "At home in the world", το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτόν τον τίτλο δίνει άλλωστε στην ατομική της έκθεση η Νορβηγίδα εικαστικός και σχεδιάζει να το γεμίσει με νέα έργα από τις συναντήσεις της στην πόλη.



"Εύχομαι στη Αθήνα να συνεχίσω τις συνομιλίες μου τόσο με τους ντόπιους όσο και με τους μετανάστες, ώστε να εμπλουτίσω τη δουλειά μου με νέες προσεγγίσεις, απόψεις κι εμπειρίες", λέει. Η Rodin σπούδασε Καλές Τέχνες (MA) στην Εθνική Ακαδημία των Τεχνών του Οσλο και κατέχει το Post Graduate Certificate in Education από το Østfold University Collage.



Ενα διήμερο εργαστήριο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, είναι η αφορμή για μία πολύπλευρη γνωριμία με το εικαστικό και εκπαιδευτικό έργο της Rodin. Ερχεται στην Αθήνα ως Φιλοξενούμενη Εικαστικός (Artist In Residence) στο διεθνές πρόγραμμα One Artist A Week/FaveLAB.

To πρόγραμμα, μία αυτοχρηματοδοτούμενη εικαστική πρωτοβουλία με έδρα την Αθήνα, συνεχίζεται για τρίτη χρονιά. Επιδίωξη της συνέργειας του με το VICTORIA SQUARE PROJECT (VSP) είναι να αποτελέσει ένα δημιουργικό πρότυπο συνεργασίας μεταξύ μη θεσμικών φορέων και παραγωγής εκθέσεων χαμηλού κόστους-ευρείας κοινωνικής εμβέλειας.

Το VICTORIA SQUARE PROJECT (VSP) είναι το υπό εξέλιξη κοινωνικό γλυπτό του καλλιτέχνη Rick Lowe σε συνεργασία με την εικαστικό Μαρία Παπαδημητρίου, που ξεκίνησε στα πλαίσια της documenta 14 - της διεθνούς έκθεσης σύγχρονης τέχνης που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το 2017.

Σε συνεργασία με διάφορες κοινοτικές πρωτοβουλίες, τοπικές επιχειρήσεις, ιδρύματα, τον Δήμο, καλλιτέχνες και άλλα άτομα και ομάδες, το VSP επιδιώκει να ανυψώσει τα πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία σε αυτό το ζωτικής σημασίας σταυροδρόμι της Αθήνας. Κάθε συμμετέχων και συμμετέχουσα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την πολιτιστική, ιστορική και πολιτική δυναμική της περιοχής.



ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου