Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Δήμος Αβδελιώτης τιμώμενος



-----987x580
Η Γερμανία τιμά τον Δήμο Αβδελιώδη, διοργανώνοντας τον Μάρτιο προς τιμή του ένα αφιέρωμα, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου Ντίσελντορφ και με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (Gesellschaft Griechischer Akademiker in Nordrhein Westfalen e.V.), του Filmmuseum καθώς και του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (Molyvos International Music Festival).
Στο πλαίσιο αυτού θα παρουσιαστούν δύο από τις πιο χαρακτηριστικές δουλειές του: Η παράσταση «Ελένη» και η ταινία «Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων» (1999).
Ο επιδραστικός Έλληνας δημιουργός του θεάτρου και του κινηματογράφου έχει συνδυάσει το όνομά του με πρωτοποριακές και διακεκριμένες παραστάσεις και ταινίες, οι οποίες άνοιξαν νέους δρόμους, τόσο στη θεατρική όσο και στην 7η τέχνη. Τα έργα του τοποθετούν σε πρώτο πλάνο τον άνθρωπο και άπτονται ζητημάτων οικουμενικών, ξεπερνώντας με την θεματολογία και την αισθητική του τα ελληνικά σύνορα.








Το πρόγραμμα του αφιερώματος αναλυτικά
Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 20:00: «Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων»
Χίος 1960. Μετά το θάνατο του αγροφύλακα του Θολοποταμίου, κανένας από τους αντικαταστάτες του-ένας για κάθε εποχή του χρόνου δεν μπορεί να στεριώσει και να επιβάλει την τάξη στην κοινότητα. Οι κάτοικοι έχουν τη φήμη των πονηρών ανθρώπων και οι αγροφύλακες φοβούνται ότι ο αδικοχαμένος συνάδελφός τους έχει στοιχειώσει την περιοχή. Έτσι, το κοινοτικό συμβούλιο προσφέρει ένα έξτρα οικονομικό κίνητρο, με τους πρώτους υποψηφίους να κάνουν την εμφάνισή τους.
Σενάριο και σκηνοθεσία, Δήμος Αβδελιώδης. «Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων» έχει αποσπάσει πολλά βραβεία, ανάμεσα στα οποία το Caligari Award (30ο Διεθνές Φόρουμ Νέου Κιν/φου-Βερολίνο, 2000), ενώ το 2007 ψηφίστηκε από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Ελλάδος ως μια από τις 10 καλύτερες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου όλων των εποχών.
Θ’ ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.



Eleni 2



Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 18:00: «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου
Δεν πρόκειται ακριβώς για τη μυθική Ωραία Ελένη της Τροίας, αλλά για ένα γερασμένο της είδωλο. Η ηρωίδα μιλάει για ένα παρελθόν μιας ματωμένης ευτυχίας, το οποίο έχει υποκατασταθεί με οπτασίες και φαντάσματα. Αναμοχλεύει τον έρωτα, τα πάθη, τη μοναξιά, τα γηρατειά, γεφυρώνοντας τον αρχαϊκό μύθο με τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Η «Ελένη», με τη σκηνοθετική ματιά του Δήμου Αβδελιώδη ως σύμβολο αυτογνωσίας, επανακτά την θεϊκή της ταυτότητα και ξαναγίνεται το διαχρονικό ίνδαλμα της Ομορφιάς και της ανθρώπινης Ευτυχίας.
Ερμηνεύει η Βερόνικα Αργέντζη.
Θ’ ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Χώρος διεξαγωγής: Black Box/ Filmmuseum: Schulstraße 4, 40213 Düsseldorf, Germany Telefon (Kasse): + 49-211-8992232



Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Βάσω Σωτηρίου
We will Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
Βάσω Σωτηρίου Διευθύνουσα σύμβουλος
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν.:. +30 6936 159 835
www.vassosotiriou.gr Email: vassosotiriou@wewill.gr Facebook: Vasso Sotiriou
Νάντια Γιαννούλη Προβολή & Επικοινωνία Τηλ: +30 211 400 5461 Κιν: +30 6932 525 126 www.vassosotiriou.gr
Email:
nadiagiannouli@wewill.gr Facebook: nadia.giannouli



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου