Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

"Η περαστική", του Ζαν Πωλ Ντενιζόν

«Η περαστική» τού Ζαν – Πωλ Ντενιζόν, μια δραματική κομεντί, στο Θέατρο Εκστάν από το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00.Χιούμορ, ευαισθησία, συγκίνηση, από το γάλλο ηθοποιό και σκηνοθέτη  που θα τον δούμε φέτος και από την πλευρά του συγγραφέα. Βαθιά μυημένος στην αγάπη των μεγάλων κλασικών μέσα από τις σκηνοθεσίες τού Πήτερ Μπρουκ, αφού για να θυμίσουμε, επί δεκατρία χρόνια παρέμενε βασικός συνεργάτης του, έλκεται από το θέμα του χρόνου που διατρέχει το έργο τους, προσφέροντάς μας ένα νέο τόνο και το δικό του στοχασμό.
«Η περαστική» είναι γραμμένη για δύο πρόσωπα, και πιο συγκεκριμένα για τους ηθοποιούς Γιάννη Σταματίου και Ελένη Παπαχριστοπούλου, αφού το έργο θα κάνει επίσημη πρώτη στο Εκστάν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 21.00.
Η ιστορία στηρίζεται σ’ ένα απλό επεισόδιο της ανθρώπινης ζωής. Ένας άντρας και μια γυναίκα ξαναβρίσκονται μετά από είκοσι χρόνια χωρισμού. Μια σχέση, κάτω από το βάρος του χρόνου.
Δυο πρόσωπα σε σταθερή αντίθεση ως προς το τι θέλουν να κάνουν, ανάμεσα στο χρόνο που υπήρξαν και στο χρόνο που μεταφέρεται στο μέλλον. Θα ενωθούν οι ιδέες τους ή θα τραβήξει ο καθένας το δρόμο του; Από το γέλιο στο δάκρυ. Από συγκίνηση σε συγκίνηση. Μια υπόκωφη κραυγή για άμεση ανάγκη βοήθειας…
Σκηνοθεσία: Ζαν - Πωλ Ντενιζόν
Μετάφραση: Ελένη Παπαχριστοπούλου
Μουσική : Γιάννης Κ. Ιωάννου
Σκηνικά-Κοστούμια: Μπέτυ Λυρίτη
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μαζαράκης
Φωτογραφία: Τούλα Ροδοπούλου
Με σειρά εμφάνισης στη σκηνή
Άντρας Γιάννης Σταματίου
Γυναίκα: Ελένη Παπαχριστοπούλου
Έναρξη: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 ως 21 Απριλίου 2019
Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο 21.00
Διάρκεια: 1 ώρα και 50 λεπτά
Εισιτήρια:10€, 8€ (γκρουπς), 5€ (φοιτητές, άνεργοι)
Κρατήσεις: Τηλ. Ταμείου: 2130210339 και 6977359312
Θέατρο ΕΚΣΤΑΝ Καυταντζόγλου 5 & Πατησίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου