Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

H Ελληνική Εταιρεία ξεκινάει καμπάνια για το ιστορικό κέντρο…Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ούτως ή άλλως βρίσκεται σε μόνιμη εγρήγορση για τα ζητήματα της πόλης και του πολιτισμού, όμως αυτή  τη φορά προσκαλεί ευρύτερες δυνάμεις με κοινό σκεπτικό σε συνάντηση στις  4 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη 18.30-20.30, στην αίθουσα της οδού Τριπόδων 28,  στηνΠλάκα.

Το προσκλητήριο της ΕΕ :

Φίλοι Αθηναίοι του Ιστορικού Κέντρου,

Το Ιστορικό Κέντρο της πόλης μας χρόνια τώρα ολοένα υποβαθμίζεται, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των πολιτών να δέχεται καθημερινά αφόρητες πιέσεις. Πολλοί είναι αυτοί που εξαναγκάζονται στη δύσκολη λύση της μετακόμισης και ξεριζώνονται, αλλάζοντας ακόμη περισσότερο τις ισορροπίες, τον χαρακτήρα και την εικόνα της πόλης.

Όσοι παραμένουν νιώθουν απροστάτευτοι. Αντιμετωπίζουν ανεξέλεγκτη ηχορρύπανση, κατάληψη και υποβάθμιση του δημόσιου χώρου, μουντζουρωμένες βρώμικες προσόψεις, απαξίωση της περιουσίας τους, εγκληματικότητα, εγκατάλειψη και παραβατικότητα.

Αποφασίσαμε λοιπόν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε για να ξαναγίνει βιώσιμο το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας. Δεν αρκούν οι συνηθισμένες διαπιστώσεις και καταγγελίες ή τα επαναλαμβανόμενα ευχολόγια. Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε σε λυσιτελείς αντιμετωπίσεις των προβλημάτων.

Στόχοι μας είναι:


1)       Δυναμική και ξεκάθαρη Εφαρμογή των Νόμων από τις αρχές.
2)       Ενημέρωση των Πολιτών και η συμμετοχή τους στα κοινά ώστε τα αυτονόητα και προβλεπόμενα από το νόμο να μην απαιτούν μάταιη διεκδίκηση και αγώνες.
3)       Προτεραιότητα στον Πολίτη. Δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση όσο η Πολιτεία δεν σέβεται τον Πολίτη, δεν ακούει με λεπτομέρεια και προσοχή τα προβλήματα που βιώνει καθημερινά, και δεν τον προστατεύει από την παραβατικότητα και την αυθαιρεσία.

Για την Επίτευξη των Στόχων μας:

1)       Θα Συνεργαστούμε στενά με το Δήμο Αθηναίων και όλες τις αρμόδιες αρχές.
2)       Θα Αξιοποιήσουμε την προσφορά πολιτών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως έμπειρων νομικών, πολεοδόμων-χωροτακτών, αρχιτεκτόνων, επιχειρηματιών, κ.λ.π.
3)       Θα Προτείνουμε συγκεκριμένες και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις και ενέργειες εφόσον χρειάζονται πέραν της απλής εφαρμογής των νόμων, είτε για την βελτίωση και απλοποίησή τους.
4)       Θα Οργανώσουμε μια δομή για τον συνεχή έλεγχο της Πολιτείας και της εφαρμογής όλων των παραπάνω.
Πιστεύουμε ότι έτσι θα επιτύχουμε σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής των πολιτών, αυξάνοντας την κατοίκηση, αλλά και ενθαρρύνοντας την υγιή αναψυχή και το εμπόριο εφόσον θα λειτουργούν εύρυθμα και με σεβασμό στον πολίτη.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ,  την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014, 18.30-20.30, στην αίθουσα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Τριπόδων 28, Πλάκα, για συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων, ώστε να συνεργαστούμε όλοι μαζί με επιμονή, υπομονή και συλλογικότητα για την επίτευξη αυτών των στόχων.


Για περισσότερες πληροφορίες και  δήλωση συμμετοχής  παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Κατερίνα Βλάχου τηλ.210-3225245 εσωτ 6, vlachou@ellinikietairia.gr 
Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση σας  


Κατερίνα Στεμπίλη 
Συμβούλιο Επικοινωνίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Τριπόδων 28
105 58 Αθήνα
Τηλ: 210 3225245, εσωτ. 2
Fax: 210 3225240
                               Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου