Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

3ήμερο για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Καλαμάτα





3ήμερο σημαντικών εκδηλώσεων  διοργανώνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, στις 10 – 12 Οκτωβρίου 2014, στην περιοχή της Καλαμάτας.
Οι εκδηλώσεις :

A/ Φωτογραφική έκθεση και παρουσίαση του έργου της ΕΛΛΕΤ, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, την Παρασκευή 10/10/2014 και ώρα 19:30. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας "Τα Άνθη του Σεισμού" για τη διάσωση του ιστορικού κέντρου της Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Διεθνές Πανόραμα Ντοκυμαντέρ Καλαμάτας. Σκηνοθεσία: Λυδία Καρρά. Αφήγηση: Λευτέρης Βογιατζής. Μουσική σύνθεση: Νίκος Ξυδάκης. Παραγωγή: ΕΡΤ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.  


Β/ Ημερίδα του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς που συνδιοργανώνεται με την 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, τον Δήμο Καλαμάτας και το Τ.Ε.Ε. - Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου, με θέμα «Προστασία παραδοσιακών οικισμών και σύγχρονος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός», στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το Σάββατο 11/10/2014 και ώρα 09:30 (εγγραφές). Στην Καλαμάτα ολοκληρώνεται ο κύκλος έξι ημερίδων (Σίφνος, Ιωάννινα, Βόλος, Χανιά, Ύδρα) που πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και είχαν ως στόχο την διερεύνηση των τρόπων προστασίας των παραδοσιακών οικισμών στο πλαίσιο των σημερινών αναπτυξιακών προκλήσεων.
(* Είσοδος ελεύθερη, με αίτηση συμμετοχής)


Γ/ Εκδήλωση για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγ. Πέτρου στην Καστάνια Μάνης, την Κυριακή, 12/10/2014 και ώρα 11:00. Η αποκατάσταση του σημαντικού αυτού μνημείου του 12ου αι., με την  ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τον πλούσιο γλυπτό και ζωγραφικό διάκοσμο, πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των Θανάση & Μαρίνας Μαρτίνου, με μέριμνα του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της ΕΛΛΕΤ και υπό την επίβλεψη της 26ης ΕΒΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, Κα Κ. Στεμπίλη, 210 – 32 25 245 (εσωτ. 2) / sepi@ellinikietairia.gr             



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου