Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Εσπερίδα στις αλυκές Αναβύσσου


Ο σύλλογος «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ» και το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ» (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.),  διοργανώνουν την 31η Οκτωβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή (18:00-21:00), στην αίθουσα Αμφιτρίτη του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. στο Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου (46,7ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου), ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Περιοχή Αλυκών και Αγίου Νικολάου Αναβύσσου: Οι πρόσφατες εξελίξεις, τα προβλήματα και οι προοπτικές». Την εκδήλωση συνδράμουν φίλοι του συλλόγου, καθώς και ενεργοί πολίτες του Δήμου Σαρωνικού.
Κύριοι εισηγητές θα  είναι οι: α) Δημήτρης Κλούρας (δικηγόρος, πρόεδρος του συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ», β) Δρ Χρήστος Αναγνώστου (γεωλόγος - ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και γ) Δρ Σταμάτης Ζόγκαρης (γεωγράφος-βιολόγος - ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.).
Στόχος της εκδήλωσης - εσπερίδας είναι να ενημερώσει τους πολίτες
 α) για την περιβαλλοντική και πολιτιστική αξία της περιοχής, καθώς και για τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, τόσο ως προς τον χαρακτηρισμό των αλυκών και του παράκτιου τμήματος του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου ως υγροτόπων Α΄ Προτεραιότητας, όσο και ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους,
β) για τις παράνομες δραστηριότητες σ' αυτή  την περιοχή, που συντελούν στη διαρκή απαξίωση - καταστροφή τους και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, 
γ) για το καταστροφικό και ξεπερασμένο μοντέλο «αξιοποίησης», που επιδιώκουν διάφοροι για τη συγκεκριμένη περιοχή και
δ) για την παρουσίαση των βασικών κατευθύνσεων ενός σχεδίου προστασίας και ανάδειξης των συγκεκριμένων περιοχών, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, τού Δήμου Σαρωνικού, αλλά και όλης της νοτιοανατολικής Αττικής.

Μετά τις σύντομες εισηγήσεις των επιστημόνων, θα ακολουθήσει «ανοικτή» συζήτηση για τους τρόπους προστασίας και ανάδειξης των συγκεκριμένων περιοχών, στα πλαίσια ανάπτυξης του οικοτουρισμού και του πολιτισμικού τουρισμού (εγχώριου και εξωτερικού).Επίσης  θα παρουσιαστεί πλούσιο οπτικό υλικό και θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου