Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πορεία στο Ρέθυμνο κατά των ΒΑΠΕ, στις 15 Οκτωβρίου


Το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ [padyagobape@gmail.com]
συμμετέχει στην μηχανοκίνητη και πεζή πορεία στο Ρέθυμνο, που αποφασίστηκε από την λαϊκή συνέλευση των χωριών του Αγίου Βασιλείου και διοργανώνεται από τις Επιτροπές Αγώνα Αγίου Βασιλείου και την Συντονιστική ομάδα Ρεθύμνου του Παγκρήτιου Δικτύου,  με  συμμετοχή επιτροπών αγώνα από όλους τους νομούς της Κρήτης.

Η περιβαλλοντική αδειοδότηση από το ΥΠΕΚΑ του υβριδικού- αντλησιοταμιευτικού τέρατος της θυγατρικής της EDF (με 106 ανεμογεννήτριες από τις οποίες 48 στο νομό Χανίων και οι 58 στον δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και δυο δεξαμενές αντλησιοταμίευσης στο Αζιλακόδασος, στα όρια  των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, η καθεμιά για 1.200.000 κυβ.μ.) έρχεται να επιβεβαιώσει το είδος της «ανάπτυξης» που έχει αποφασίσει η συγκυβέρνηση για την Κρήτη υπηρετώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών σε βάρος του περιβάλλοντος και των πολιτών.
Τα βουνά του νησιού παραχωρούνται συστηματικά μέσω δασικών χαρακτηρισμών στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας για τοποθέτηση αιολικών: χιλιάδες στρέμματα κτηνοτροφικής και γεωργικής γης αλλάζουν χρήση. Η πρωτογενής παραγωγή και ο τουρισμός πλήττονται καίρια. Μετά το ξεπούλημα της γης, έρχεται να προστεθεί και το ξεπούλημα των νερών μας.

Μονοπωλιακοί ενεργειακοί κολοσσοί όπως η γαλλική EDF (που προωθεί την πλειονότητα των υβριδικών έργων στην Κρήτη) θα διαχειρίζονται εκτός από την παραγωγή ενέργειας και τους υδάτινους πόρους του νησιού, προωθώντας έτσι την ιδιωτικοποίηση του νερού που είναι δημόσιο αγαθό και  η πρόσβαση σ αυτό είναι αναφαίρετο και προστατευμένο δικαίωμα κάθε πολίτη.
Καλούμε όλη την Κρήτη να ξεσηκωθεί απέναντι στην καταστροφή, το ξεπούλημα, την κερδοσκοπία και την προσβολή της  ζωής και της νοημοσύνης των τοπικών κοινωνιών!
Καλούμε  κάθε πολίτη να διαδηλώσει την αντίθεση του στο έργο αυτό και σε κάθε  έργο που απειλεί τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ :   
10.30  Τρία Μοναστήρια (μηχανοκίνητη πορεία),
11.00   Δημαρχείο Ρεθύμνου (πεζή πορεία προς την  Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου