Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Η κτηνοβασία εν καιρώ πολέμου και ειρήνης


Ο κύριος αυτός είναι νεκρός, θύμα πολεμικών επιχειρήσεων στο Κουμπάνι, όπου συμμετείχε με τη πλευρά των τζιχαντιστών – αν και Κούρδος….Στη φωτογραφία  φαίνεται πολύ ζωόφιλος, όμως τα φαινόμενα απατούν :

Οι συμπατριώτες του,  δεν τον λυπήθηκαν ούτε σεβάστηκαν τη μνήμη του, καθότι δήλωσαν ότι ήταν μάλλον κτηνοβάτης, αφού στο Φατσοβιβλίο είχε αναρτήσει 18 φωτογραφίες με κατσικάκια….
Και ενώ διαδραματίζονταν όλα αυτά, στη Δανία ωρίμαζε η ιδέα της ρητής και κατηγορηματικής απαγόρευσης της κτηνοβασίας….
Είπαν οι ειδήσεις : « Η χώρα είναι μια από τις λίγες όπου η κτηνοβασία εξακολουθεί να μην είναι ποινικοποιημένη. Η Νορβηγία, η Σουηδία και η Γερμανία έχουν απαγορεύσει την πρακτική, με αποτέλεσμα η Δανία να έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμών των τουριστών με περίεργα γούστα…»
Ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων Νταν Γιόργκενσεν  δήλωσε στην εφημερίδα Ekstra Bladet. «Αποφάσισα ότι θα πρέπει να απαγορεύσουμε το σεξ με τα ζώα. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Ο πιο σημαντικός είναι ότι στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για επίθεση ενάντια στα ζώα» . Κι ακόμη υπογράμμισε  ότι ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στην εν λόγω απόφαση είναι το πλήγμα στην εικόνα της χώρας του, εξαιτίας των νόμων που επιτρέπουν την σεξουαλική συνεύρεση ανθρώπων και ζώων.
Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί από την κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2015 – οι Δανοί σπεύδουν βραδέως ! Σήμερα το 76% τους  τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης της κτηνοβασίας, όμως ο Μπεν Χολστ ,πρόεδρος   επιτροπής για τα δικαιώματα των ζώων,  δεν θεωρεί τον νέο νόμο απαραίτητο, αφού υποστηρίζει ότι ο ισχύων νόμος προστατεύει ήδη τα ζώα από την κακοποίηση…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου