Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

«Φαντάσου την πόλη: Πάτρα 2014»Στην Έκθεση “Φαντάσου την πόλη: Πάτρα 2014”( Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 στις 18:30 στην Αγορά Αργύρη) θα παρουσιαστούν προτάσεις πολεοδομικής, αρχιτεκτονικής και εικαστικής παρέμβασης που αφορούν την παράκτια ζώνη της Πάτρας. Το ευρύ κοινό θα αποκτήσει μια εικόνα των επεμβάσεων και βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας προκειμένου να έχει άποψη, να συζητήσει και να ζητήσει, να αντιληφθεί τις δυνατότητες βελτίωσης του αστικού τοπίου, να οραματιστεί την πόλη του. 

Το Imagine the City είναι ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ ατόμων και φορέων. Λειτουργεί ως ένα “Think Tank” (δεξαμενή σκέψης) μέσα στο οποίο επινοούνται, αναπτύσσονται και υποστηρίζονται δράσεις για την εικόνα και την κουλτούρα των ελληνικών πόλεων.

Παράλληλα με την έκθεση,  θα λάβει χώρα μια σειρά δράσεων, διαλέξεων και συζητήσεων προκειμένου οι ενεργές ομάδες της πόλης και οι πολίτες να γνωριστούν και να συνεργαστούν αναπτύσσοντας νέες ταυτότητες και αναδεικνύοντας νέες πτυχές της πόλης, τοπικά θέματα και ανθρώπινο δυναμικό. Ενθαρρύνεται έτσι η συμμετοχή όλων των κατοίκων, των παιδιών και των νέων στις δυνατότητες μεταμόρφωσης του αστικού τοπίου. Στόχος  είναι : η συμμετοχή σε αυτές τις δράσεις να φανερώσει ότι η πόλη αποτελεί  συλλογικό έργο.


Μουσική επιμέλεια εγκαινίων: Χρήστος Σαραντάκος

Στο τέλος των εγκαινίων θα παρουσιαστεί το έργο «Ονειρόδρομοι»
Συνθέτης: Γιώργος Παπαδόπουλος
Κιθάρα: Γιώργος Παπαδόπουλος,
Φλάουτο:Κλειώ Πεφάνη και
Πιάνο: Χριστίνα Διμερτζίογλου

Στις 23:00 ακριβώς ξεκινάει το Opening Party του Imagine the city: Patras 2014 στον Ηχότοπο Art Café (Αράτου 14Α), ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου