Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Θέατρο : Η «Ιστορία Δύο Πόλεων», του Ντίκενς




Το κλασικό αριστούργηµα του Τσαρλς Ντίκενς παρουσιάζεται  για πρώτη φορά στην Ελλάδα διασκευασµένο για θεατρική σκηνή, σε διασκευή/σκηνοθεσία του Μάκη Κατσούλη. 
  
 Tο σωτήριο έτος 1775,  Λονδίνο και  Παρίσι βρίσκονταν στις αντίθετες άκρες του φάσµατος: Το Λονδίνο ευηµερούσε, ήταν  καταφύγιο για πολλούς. Στο Παρίσι η πείνα και η φτώχεια ήταν παντού, στα σπίτια, στους δρόµους ,  στα πρόσωπα όλων των ανθρώπων. Η καταπίεση και η τροµοκρατία που ασκούσε η Αριστοκρατία, είχε λυγίσει το λαό.   Ένα από τα θύµατά της και ο Αλεξάντερ Μανέτ, κάποτε περίφηµος γιατρός αλλά µετά από τον άδικο και µυστήριο εγκλεισµό του στη Βαστίλλη,  έχει αποµείνει  σκιά του εαυτού του. Αφού “επιστρέφει” στη ζωή είκοσι χρόνια αργότερα, ξανασυναντιέται µε την κόρη του, η οποία βρίσκεται ανάµεσα σε δύο φαινοµενικά αντίθετους άντρες: Ο ένας χωρίς σκοπό και αιτία στη ζωή, µια χαµένη υπόθεση, ενώ ο άλλος αξιοπρεπής και τίµιος, αλλά µε παρελθόν που κανείς  δε γνωρίζει.   Σύντοµα όλοι τους θα βρεθούν εγκλωβισµένοι σε µια υπόθεση που  ξεπερνά την ίδια  τους  την ύπαρξη,  θα  γίνουν τα θύµατα της  εποχής τους  και θα ανακαλύψουν ότι οι µοίρες τους ήταν από καιρό ενωµένες …   Μια ιστορία για τον έρωτα, την αξιοπρέπεια, την αδικία και την κοινωνική διάκριση. Με φόντο τη µεγαλύτερη επανάσταση που έγινε ποτέ και άλλαξε για πάντα την ιστορία.  


Από 9 Μαΐου
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
Το Σάββατο 10 Μαϊου  στις 18.45

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 10€, Φοιτητικό 8€, Ανέργων 5€
Διάρκεια Παράστασης: 140’ (με διάλειμμα)
ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ
Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο Τηλ/Fax: 210 5201684 Στάση Μετρό Μεταξουργείο
σκηνικά/κοστούµια: Αγγελική Πουλή, Μάνια Βορεάκου
φωτισµοί: Σεµίνα Παπαλεξανδροπούλου
βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Σεπέτη
φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννίμπας

Παίζουν (αλφαβητικά):  
Γιάννης  Αθανασόπουλος,  Δηµήτρης   Βεκιάρης,  
Αλίκη Βουτζουράκη, Γιώργος Γεροντιδάκης, Γιώργος Γιαννίµπας,
Πέτρος Γούτης, Παναγιώτης Καρµάτης, Αλέξανδρος  Παπατριανταφύλλου,   Ιωάννα  Παυλίδου,  Αγγελική  Σεπέτη, Μαρκέλλα Στάµου    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου