
Εταιρίες εξόρυξης, παραγωγής φοινικέλαιου και χαρτιού καιροφυλακτούν να εκμεταλλευτούν αυτό το ευαίσθητο οικοσύστημα και η πίεση τους προς την κυβέρνηση για να αρχίσει η αποψίλωση πιάνει τόπο. Όμως η Ευρώπη κρατάει το κλειδί μιας σημαντικής εμπορικής συμφωνίας με την Ινδονησία και οι ειδικοί λένε πως αν ο Ευρωπαίος Πρέσβης κινητοποιηθεί τώρα, θα μπορέσει να προστατέψει τους ουραγκοτάγκους.
Περιβαλλοντικές οργανώσεις στη Σουμάτρα κάνουν τα πάντα για να τραβήξουν την προσοχή του Πρέσβη και ζητούν τη βοήθειά της διεθνούς κοινής γνώμης, πριν είναι πολύ αργά.
.
Η ΕΕ είναι σημαντικός χορηγός προγραμμάτων βιώσιμης ανάπτυξης στη Σουμάτρα. Ο Ευρωπαίος Πρέσβης οφείλει να διασφαλίσει πως τα αποτελέσματα αυτής της Ευρωπαϊκής επένδυσης δεν κινδυνεύουν απ’το σχέδιο αποψίλωσης..
Υπογραφές: ΚΛΙΚ στο http://avaaz.org/en/aceh_rainforest_petition_greek/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου