Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Bιομηχανική Κάνναβη : Αυτή κι αν τη παράγουνε- κανένα δε πειράζουνε*….




 

Μία πρώτη γνωριμία με την καλλιέργεια της βιομηχανικής (κλωστικής) κάνναβης, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν  όσοι αγρότες επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα.



Η ημερίδα με θέμα «Πρώτη γνωριμία με την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης» θα διεξαχθεί  την Τετάρτη 9 Απριλίου στις 11.30΄ π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5ο χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).



Ο Ν. 4139/2013, άνοιξε τον δρόμο για την καλλιέργεια της κλωστικής ή βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα**. Αναμένεται η ΚΥΑ για την θεσμοθέτηση της καλλιέργειάς της. Από το φυτό παράγονται πληθώρα προϊόντων, όπως ρούχα, σχοινιά, χαρτί, λάδι, ζωοτροφές κ.α. Στην ημερίδα θα γίνει μια περιληπτική αναφορά στην τεχνική της καλλιέργειας με βάση κυρίως πρακτικές χωρών της Ε.Ε, καθώς και στοιχεία για την δυνατότητα και τις προοπτικές της καλλιέργειας στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Στα πλαίσια της ημερίδας θα γίνει σύντομη αναφορά στην χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών (γεωργία ακριβείας, δορυφορικοί χάρτες κ.α.) στην βελτίωση της διαχείρισης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. 



Ομιλητές θα  είναι οι γεωπόνοι, Αβραάμ Νικολαΐδης, Δρ. Βυζαντινόπουλος Σπυρίδων και ο Δρ. Κατσαντώνης Δημήτριος.



Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη. Πληροφορίες  25210-58175.



*Κατά το γνωστόν άσμα : «Εμείς κι αν το φουμάρουμε-  κανένα δε πειράζουμε»…

** Κάλλιο αργά παρά ποτέ, ο νόμος υιοθέτησε τις απόψεις αντιαπαγορευτικών και οικολογικών κινήσεων για την «άλλη», μη καπνίσιμη κάνναβη…


http://oikologein.blogspot.gr/2014/01/blog-post_15.html
 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου