Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Fake ειδήσεις


Αλέκου Κοντόπουλου, "Ο συνωμότης"
Του Γιάννη Σχίζα

Το να διακινείς σαν  αστείο μια ψευδή είδηση για τις γάτες του Παπαδιαμάντη είναι μικρό το κακό -  μερικές φορές μάλιστα μπορεί να είναι χαριτωμένο και συγχωρητέο …Όμως το να φτάνεις στο σημείο να διακινείς μια εμφανώς ψευδή είδηση  με στόχο το να πλήξεις κάποιον αντίπαλο είναι  μέχρι  εγκληματικό.

Η ιστορία της Αμερικής  που  παρακινήθηκε σε πόλεμο κατά του Ιράκ, από το υποτιθέμενο πρόγραμμα όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεϊν, είναι τώρα  γνωστή. Οι υποτιθέμενες πυρηνικές δυνατότητες του Ιράκ  είχαν κάνει  την  Υπουργό Εξωτερικών  Κοντολίζα Ράϊς να αναρωτηθεί ρητορικά  «τι άλλη απόδειξη θέλετε; Ένα σύννεφο μανιταριού πάνω από μια αμερικανική πόλη;». Παρ’ όλα αυτά ο Τζωρτζ Μπους ο νεώτερος, στην αυτοβιογραφία του Decision Points παραδέχεται ότι υπέστη σοκ όταν ανακάλυψε ότι δεν  βρέθηκαν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ :  «Κανένας δεν υπέστη μεγαλύτερο σοκ και δεν θύμωσε περισσότερο από μένα όταν δεν βρήκαμε όπλα. Με αρρώσταινε αυτή η σκέψη. Ακόμα με αρρωσταίνει»…


Οι Γερμανοί είχαν επιδοθεί σε κανονική γενοκτονία του πληθυσμού όταν  κατέλαβαν  με  κεραυνοβόλο πόλεμο εδάφη της  Σοβιετικής  Ένωσης, και μάλιστα σ’ αυτή την πρακτική προχωρούσαν τελείως ανοικτά !  Όμως τον Απρίλιο του 1943 γνωστοποίησαν στην διεθνή κοινή γνώμη ότι ανακάλυψαν τους τάφους 22000 ανθρώπων στο Σμολένσκ, που τους απέδωσαν στους Σοβιετικούς. Οι Σοβιετικοί  αρνήθηκαν το  έγκλημα – αλλά τελικά τα ρωσικά δικαστήρια προχώρησαν στον αποχαρακτηρισμό των σχετικών αρχείων και το 2010 η Ρωσία αναγνώρισε πως η σφαγή του Κάτυν  έγινε κατόπιν εντολής του Στάλιν και του Λαυρέντι Μπέρια…

Ο διαβόητος πύραυλος  S300 που έπεσε στην Πολωνία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν  δυο άνθρωποι αποτελεί ένα  λιλιπούτειο κακό, όμως η σημασία που δόθηκε από ουκρανικούς κύκλους και η  μέσω αυτού προώθηση ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης. Και να σκεφθεί κανείς ότι ο κύριος Ζελένσκι  έβγαλε λόγο στην Ελληνική βουλή και συνάντησε την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ ο Πρωθυπουργός της χώρας τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος δεν άφησε ευκαιρία για ευκαιρία     να μην αποδομήσει  τις πατροπαράδοτες σχέσεις μας με τη Ρωσία.

Η χούντα υποσχέθηκε να προσκομίσει βαγόνια με κομμουνιστικό υλικό, λίγες ημέρες μετά το πραξικόπημα του 1967. Το  ψέμα της αυτό την καταδίωκε, για πολλά χρόνια .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου