Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Το νησί της βροχής- ένα μυστικό ημερολόγιο

 


Πώς ήταν η ζωή για τις γυναίκες την περίοδο της Μπελ Επόκ στην Ελλάδα; Και τι σχέση μπορεί να έχει ένα ημερολόγιο 100 ετών κρυμμένο σε μια σοφίτα με την πρώτη φεμινίστρια;
Η δημοσιογράφος Δανάη Δραγωνέα υπογράφει «Το Νησί της Βροχής- Ένα μυστικό ημερολόγιο», ένα τρυφερό και περιπετειώδες μυθιστόρημα, η πλοκή του οποίου εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα το 1996 και μιλά με χιούμορ για τη θέση των γυναικών στην Ελλάδα του 19ου αιώνα.
Η ίδια σημειώνει: «Το Νησί της Βροχής είναι η ιστορία της Ίζι και του Βικέντιου, της «αναγκαστικής» τους φιλίας και ενός μυστηρίου 100 ετών που τους οδηγεί να ανακαλύψουν πώς ήταν η ζωή για τις γυναίκες την περίοδο της Μπελ Επόκ στην Ελλάδα. Η εκρηκτική, πεισματάρα και πάντα θυμωμένη Ίζι, βρίσκει για μοναδικό σύμμαχο ένα αγόρι που νομίζει ότι τα ξέρει όλα και δεν έχει καμία διάθεση να μπλέξει σε περιπέτειες. Η συνάντηση αυτών των δυο 12χρονων παιδιών ήταν η αρχή για να επιστρέψω στην Κέρκυρα του 1996 και να διηγηθώ την ιστορία τους».

Το Νησί της Βροχής-Ένα μυστικό ημερολόγιο
Συγγραφέας: Δανάη Δραγωνέα
Εκδόσεις: Εκδοτικός Οίκος Α.Α. Λιβάνη
Σελίδες: 208
Κατηγορία: Εφηβικό μυθιστόρημα

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο σε όλα τα βιβλιοπωλεία, καθώς και στην επίσημη σελίδα του εκδοτικού: https://bit.ly/3faWDab

Λίγα λόγια…
… για την ιστορία
Η Ίζι είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να επιστρέψει από την Κέρκυρα στο αγαπημένο της Λονδίνο. Ώσπου στη σοφίτα του παμπάλαιου σπιτιού όπου έχει μετακομίσει γνωρίζει την Αριάνα, η οποία θέλει να φύγει από το «νησί της βροχής» ακόμη περισσότερο και απ’ όσο η ίδια. Βέβαια, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: η Αριάνα ζει στον 19ο αιώνα…

Μαζί με το (πρώην) πιο αντιπαθητικό αγόρι της τάξης της, τον Βικέντιο, η Ίζι θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο γύρω από την Αριάνα, ακολουθώντας ίχνη καλά κρυμμένα σε ένα αινιγματικό τετράδιο μουσικής.

Διαβάζοντας το ημερολόγιο της Αριάνα, τα δυο παιδιά θα μάθουν για τη σπουδαία Εφημερίδα των Κυριών, για την πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια και θα καταλάβουν τι σήμαινε να έχεις γεννηθεί γυναίκα τον 19ο αιώνα και με ποιους τρόπους κάποιες ανάμεσά τους ξεκίνησαν να αντιστέκονται στα στερεότυπα της εποχής.

Μαζί τους ο αναγνώστης θα γνωρίσει και την «πραγματική» Κέρκυρα, όπου –όταν δε βρέχει– μπορεί κανείς να περάσει τις μέρες του κολυμπώντας γύρω από τον κατεστραμμένο Πόντε της Βασίλισσας, παίζοντας κρυφτό στην πίσω πλευρά των Ανακτόρων και κυνηγώντας αγάλματα πέτρινων φτερωτών λιονταριών στο Παλαιό Φρούριο.

«Το Νησί της Βροχής- Ένα μυστικό ημερολόγιο» είναι ένα συναρπαστικό εφηβικό μυθιστόρημα, γραμμένο με χιούμορ, για ένα μυστήριο εκατό χρόνων που αναζητά τη λύση του.

…για τη συγγραφέα

Η Δανάη Δραγωνέα γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κέρκυρα.
Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το University of The Arts London, αποφοιτώντας με τιμητική διάκριση, και παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Λονδίνο με την Elise Valmorbida και στην Αθήνα με τον Βασίλη Αλεξάκη.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε μεγάλους ομίλους περιοδικών στην Ελλάδα. Επί σειρά ετών υπήρξε η αρχισυντάκτρια του περιοδικού ΟΖΟΝ, μέσω του οποίου ανέλαβε και την καλλιτεχνική διεύθυνση εκδηλώσεων με κεντρικό άξονα τη σύμπλευση μόδας και τέχνης.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το VICE, πραγματοποίησε σειρά βιντεοσυνεντεύξεων με σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού, όπως ο Νάνος Βαλαωρίτης και η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ. Έχει δώσει ομιλίες με βασική θεματική τα στερεότυπα της γυναικείας ταυτότητας στον περιοδικό Τύπο.

Το εφηβικό μυθιστόρημα «Το Νησί της Βροχής – Ένα Μυστικό Ημερολόγιο» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου