Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Δυο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με αφορμή την κυκλοφορία του μυθιστορήματος Σκιές του μονόκερου στα ελληνικά

 

 

Η Ισπανίδα συγγραφέας Raquel Martínez-Gómez έρχεται στην Αθήνα για την παρουσίαση του βραβευμένου -με Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUPL) 2010- μυθιστορήματός της Σκιές του μονόκερου, που αναμένεται σύντομα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Βακχικόν και θα συμμετάσχει σε δυο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. 

 

Παρουσίαση του βιβλίου Σκιές του μονόκερου

Ινστιτούτο Θερβάντες

 

H Raquel Martínez-Gómez θα παρευρεθεί στην παρουσίαση του μυθιστορήματός της Σκιές του μονόκερου τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022, στις 19.00, στο Ινστιτούτο Θερβάντες, Σκουφά 31, Αθήνα. 

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας και μεταφραστής Θανάσης Βαβλίδας. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν στα ισπανικά η Τίνα Τερζιώτη, καθηγήτρια Ισπανικών και ο Miguel Σαμοθράκης, Social Media Manager.

Διοργάνωση: Εκδόσεις Βακχικόν

Υποστηρικτές: Ινστιτούτο Θερβάντες, Acción Cultural Española, Fondation Jan Michalski

 

Συζήτηση με την Raquel Martínez-Gómez

El Centro

Η Raquel Martínez-Gómez θα παρευρεθεί σε μία συζήτηση με αφορμή την κυκλοφορία, στα ελληνικά, του μυθιστορήματός της Σκιές του μονόκερου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, στις 19.00, στον πολιτιστικό χώρο για την διάδοση της ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού El Centro, Ανδριανού 18, στην Κηφισιά.

Διοργάνωση: εκδόσεις Βακχικόν

Υποστηρικτές: El Centro, Acción Cultural Española, Fondation Jan Michalski

 

* Η Acción Cultural Española (AC/E) υποστηρίζει τις εκδηλώσεις μέσω του Προγράμματος για τη Διεθνοποίηση του Ισπανικού Πολιτισμού (Programme for the Internationalisation of Spanish Culture - PICE), στο πλαίσιο των επιχορηγήσεων Mobility.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

Οι Σκιές του μονόκερου κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Βακχικόν. 

Έπειτα από μία τραυματική εμπειρία, η Κλαούντια, δημοσιογράφος από την Αργεντινή, πηγαίνει στη Μαδρίτη με την ελπίδα να γυρίσει σελίδα στη ζωή της. Εκεί θα βρει δουλειά σε ένα μπαρ με το όνομα Μονόκερος και θα γνωρίσει τον Έντγκαρ, έναν νεαρό Μεξικανό που αποζητά και αυτός καταφύγιο μακριά από την πατρίδα του, κυνηγημένος από το παρελθόν. Οι δυο τους, γεμάτοι φαντασία και πάθος, θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να κλείσουν τις παλιές πληγές και να αναγεννηθούν, να αφήσουν πίσω τους αυτό που είναι και να γίνουν αυτό που πάντα ήθελαν.

Σε αυτό το ονειρικό μυθιστόρημα, η συγγραφέας προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα μοναδικό ταξίδι στην Αργεντινή, την Ισπανία και το Μεξικό, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό. Τελικά, πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει κανείς από το μηδέν;

Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2010

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα 

Η Ρακέλ Μαρτίνεζ-Γκόμεζ (Raquel Martínez-Gómez) γεννήθηκε το 1973 στη Λα Μάντσα της Ισπανίας. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε της Μαδρίτης και διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Νεότερη και Σύγχρονη Λογοτεχνία, Κουλτούρα και Σκέψη από το Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικεύεται στο πεδίο της βιώσιμης ανάπτυξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Ισπανίας, του Μεξικού, της Ουρουγουάης και του Εκουαδόρ.

Έχει εκδώσει έξι μυθιστορήματα. Για τις Σκιές του μονόκερου έλαβε το Βραβείο Ateneo Joven de Sevilla (2007) και το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2010). Έχει μεταφραστεί σε δέκα γλώσσες και είναι το πρώτο βιβλίο της που κυκλοφορεί στα ελληνικά.


--

Vakxikon Media & Publishing Group

info@vakxikon.gr | +302103637867 | www.vakxikongroup.com

Head Offices: Veranzerou 13, 10677, Athens

Bookstore: Solonos 110, 10681, Athens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου